Veilig, gezond en milieubewust

0

Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn al geruime tijd een belangrijk deel van de ondernemingsstrategie van de O. de Leeuw Groep. De groep, voorraadhoudende toeleverancier in metalen en technische artikelen, heeft al diverse duurzame stappen gezet en blijft zich op dit gebied verder ontwikkelen.

Binnen de groep wekt een aantal bedrijven zijn eigen groene stroom op. Zo heeft Leeuwtechniek in april ruim 300 pv-panelen laten plaatsen. Leeuwbouw volgt met zo’n 800 panelen. Bij Leeuwtechniek en IJzerleeuw zijn daarnaast Solatubes geïnstalleerd. Deze energieneutrale daglichtsystemen halen natuurlijk daglicht naar binnen met als gevolg een aangenamer werkklimaat door een betere lichtopbrengst. De Solatubes zijn een succes binnen de Groep en worden bij meerdere vestigingen gebruikt. Ook maken diverse bedrijven van de groep al gebruik van nieuwe energiezuinige LED verlichtingssystemen.

Voor de groep is het van groot belang om kwalitatief hoogstaande producten snel en betrouwbaar te leveren, en vooral om dit op een veilige en efficiënte wijze te doen. In 2018 heeft de groep daarom verdere stappen gezet op het gebied van veilig, gezond en milieubewust werken (VGM) met het opstellen van de beleidsrichtlijn Safety First. Deze heeft iedere medewerker ontvangen. Het programma heeft ervoor gezorgd dat ieder bedrijf de processen en infrastructuur verder aanscherpt.

Binnen de organisatie wordt dagelijks op alle niveaus bewust gewerkt met zaken die binnen de richtlijnen van MVO vallen. Bij de activiteiten van alle bedrijven is tot doel gesteld een bijdrage te leveren aan een beter milieu en een betere wereld. Leeuwbouw is bijvoorbeeld ISO 14001 gecertificeerd. Hierdoor streeft het bedrijf naar continue verbetering van de milieuprestaties. De O. de Leeuw Groep telt zes voorraadhoudende handelsbedrijven: Leeuwbouw (stand 471 op TIV), IJzerleeuw (473), Teham Pongers (474), Hattemleeuw (498), Geertsema Staal en Leeuwtechniek.