Vermogen in alle klassen: FEIN accuschroefmachines voor metaal

0

FEIN heeft een nieuw assortiment accuschroefmachines voor de metaalbewerking gelanceerd. Deze accuschroefboormachines en accuslagschroevendraaiers zijn er voor verschillende toepassingen met een spanning van 12 of 18 volt. De nieuwe 18-volt-schroefboormachines zijn nu eveneens uitgerust met de FEIN QuickIN-interface: met QuickIN-accessoires werken gebruikers nauwkeuriger dan met gebruikelijke oplossingen en kunnen ze snel wisselen tussen de toepassingen boren, schroefdraad tappen en schroeven.

De metaalbewerking stelt hoge en  – afhankelijk van de toepassing – ook heel verschillende eisen aan een accuschroefmachine. FEIN ontwikkelt consequent voor klanten in de metaalbouw, staalbouw en tank-/reservoirbouw en stemt alle componenten af op zwaar continu gebruik in de metaalbewerking.

Langere gebruiksduur accu
Borstelloze FEIN PowerDrive motoren bereiken een lange levensduur en beschikken over een 30 procent hoger rendement dan DC-motoren. Daardoor wordt het accuverbruik verminderd en de gebruiksduur van de accu duidelijk verlengd.

De krachtigste accuschroefmachine is de nieuwe ASCM 18 QM. Deze biedt voor elke boordiameter de juiste bewerkingssnelheid en levert met het drijfwerk met vier versnellingen toerentallen van 400 tot 3850 omwentelingen per minuut. Voor grote boordiameters tot 25 mm met hardmetalen gatzagen is voldoende draaimoment beschikbaar. De motor van de ASCM 18 QM is helemaal ingekapseld, zo zijn motor en elektronica zelfs tegen het fijnste metaalstof beschermd. Ook het veiligheidsaspect is gewaarborgd: als de machine plotseling blokkeert, dan beschermt de elektronische draaimomentuitschakeling de gebruiker. De schroefmachine met twee versnellingen FEIN ABS 18 overtuigt eveneens met zijn borstelloze motor en met de QuickIN-interface. Deze is geschikt voor het boren en schroefdraad tappen tot een diameter van 10 mm. 

FEIN QuickIN
FEIN QuickIN-accessoires: snel wisselen tussen de toepassingen

QuickIN-accessoire-interface
Met de QuickIN-accessoires kan de klant wisselen tussen boren, schroefdraad tappen en schroeven, en dat snel en betrouwbaar: de tapadapter verhindert dat de draadboor doorslipt. Daarnaast kunnen met de dopsleuteladapter beschikbare slagdoppen ook met de schroefboormachine worden gebruikt.

Nieuwe accu-interface
Elektrische gereedschappen van 18 volt met de MultiVolt-interface kunnen worden gebruikt met alle FEIN Lithium-ion-accu’s van 12 tot 18 volt. Ze zijn ook compatibel met oudere accu’s met een geringere capaciteit. Tot nu toe is de nieuwe interface gerealiseerd bij een keur van schroefboormachines, slagschroevendraaiers, knabbelscharen, plaatscharen, doorloopscharen en de FEIN SuperCut.

De FEIN SafetyCell Technology beschermt accugereedschappen door een aparte communicatieleiding tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Alle elektrische gereedschappen, accupacks en oplaadapparaten kunnen gratis worden geregistreerd voor de 3 jaar FEIN PLUS-garantie.

Accuslagschroevendraaiers
FEIN accuslagschroevendraaiers zijn geschikt voor het bevestigen en losdraaien van metrische schroeven in metaal. De nieuwe slagschroevendraaiers zijn verkrijgbaar in uitvoeringen met een spanning van 12 of 18 volt. De machines bereiken een draaimoment tot 290 newtonmeter. Het in zes standen instelbare draaimoment bestrijkt schroefgroottes van M5 tot en met M18. Daardoor is voor elke schroefgrootte het juiste draaimoment beschikbaar. Een robuuste massief metalen slagaandrijving zorgt voor een geringe slijtage.

In de praktijk kunnen door mechanische belasting of corrosie de losdraaimomenten hoger zijn dan de aanhaalmomenten, bijvoorbeeld bij de wielmontage of bij omvormingsprocessen van klemklauwen. Om deze extreem vastzittende schroeven los te draaien, bereiken de nieuwe slagschroevendraaiers bij linksdraaien een 10 procent hoger draaimoment.