Vernieuwde zelfinspectietool

De zelfinspectietools van Inspectie SZW zijn vernieuwd. De tools, of ‘regelhulpen’ behandelen vier hoofdthema’s waar de Inspectie SZW toezicht op houdt: Gezond & Veilig werken, Eerlijk werken, Werken met gevaarlijke stoffen en Werkdruk en ongewenst gedrag.

Hiermee zet de Inspectie SZW de regels voor eerlijk, gezond en veilig werken op een rij. De vernieuwde tools zijn beter te raadplegen op telefoon of tablet. Hiermee kunnen werkgevers nog sneller en eenvoudiger controleren aan welke wet- en regelgeving zij moeten voldoen.

Door de ogen van een inspecteur

Op Zelfinspectie.nl kijkt een ondernemer als het ware door de ogen van een inspecteur naar de eigen organisatie. Elke zelfinspectietool bestaat uit meerdere stappen en vragen die met ‘ja’, ‘nee’ of ‘nog checken’ worden beantwoord. Na afloop volgt een overzicht met persoonlijke verbeterpunten. Hierdoor krijgen ondernemers een goede indruk van hoe hun bedrijf ervoor staat en op welke punten zij nog actie moeten ondernemen.

Door de zelfinspectietools te moderniseren verwacht de Inspectie SZW dat nog meer ondernemers de tools zullen doorlopen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer de zelfinspectietool geheel wordt ingevuld, werkgevers sneller maatregelen nemen om de arbeidsomstandigheden in hun bedrijf te verbeteren. De gegevens zijn anoniem en kunnen niet door de Inspectie worden ingezien.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Contactloze taster met gestructureerd licht

08-10 Renishaw heeft de nieuwe RFP lijnentaster voor gebruik met het REVO 5-assig meetsysteem voor…

Automatisering

Robot doet de inspectie, zonder dat jij je vingers brandt

27-09 Ze kijken, horen, ruiken en voelen voor je, zonder dat jij je vingers brandt.…

Bedrijf en Economie

Klaar voor de Inspectie SZW?

09-11 Brancheorganisaties FME en de Koninklijke Metaalunie hebben de brochure ‘Klaar voor de Inspectie SZW’…

Verbinden

Inspectie gaat laswerkzaamheden op tankschepen controleren

12-04 Op tankschepen worden onder risicovolle omstandigheden werkzaamheden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld laswerkzaamheden in besloten ruimtes.…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X