Vimec wordt zusterbedrijf van Beltech

One of A Kind Technologies neemt Vimec Applied Vision Technology over en verstevigt zo haar positie op het gebied van Vision technologie. Vimec wordt hiermee een zusterbedrijf van Beltech.

Het hightech bedrijf in Eindhoven zet met de overname van Vimec een belangrijke stap in de realisatie van haar doelstelling, het creëren van een groep technologiebedrijven met een onderlinge samenhang en een sterk autonoom profiel.
One of A Kind Technologies groeit door de overname van 20 naar 35 medewerkers. De directie verwacht dat de omzet en winstgevendheid verder toeneemt in 2015. In 2012 kocht het bedrijf reeds Beltech, actief in industriële automatisering met vision technologie.

Vimec heeft meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van meet- en inspectiemachines voor farmaceutisch glas, met installaties wereldwijd. Vimec wordt gezien als de wereldwijde leider in haar vakgebied. “We zijn zeer verheugd met het commitment van One of A Kind Technologies in Vimec”, zegt Istvan Fehervari, de oprichter van Vimec. “De bedrijfsverkoop aan One of A Kind Technologies maakt het voor ons mogelijk om verder te groeien en nadrukkelijk te innoveren. Samen met Beltech zullen we nieuwe markten ontwikkelen door optimaal gebruik te maken van elkaars expertise in mechatronica, optica en software ontwikkeling. De ontstane schaalgrootte stelt ons in staat onze services wereldwijd te optimaliseren. De gebundelde kennis en ervaring die beschikbaar komt, zal technologische innovatie versnellen en toekomstige synergie creëren voor ons en onze klanten.”
Fehervari blijft deel uit maken van de directie van Vimec en zal zich in de toekomst concentreren op het gebied van technologie en innovatie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel

Mikrocentrum opent nieuwe practicumlocatie

26-08 Mikrocentrum, het in Eindhoven gevestigde kenniscentrum voor de industrie, heeft geïnvesteerd in een nieuw…

Automatisering

Fotonica, Vision, Robotica en Mechatronica met kruisverbanden

27-05 Vision, Robotics & Mechatronics, Photonics Event en de RoboNED- en PhotonicsNL-conferenties vinden op 3…

Automatisering

Seminar over aansturing industriële netwerken

22-01 Telerex nodigt belangstellenden uit voor de kennis-events ‘Intelligent solutions for Industrial networks in factory…

Automatisering

De Cromvoirtse legt basis voor virtuele fabriek

27-05 Met de introductie van het nieuwe webportaal mijn.cromvoirtse.nl heeft De Cromvoirtse de mogelijkheden voor…

Automatisering

Nieuwe technologie ABB voor cameragestuurde robots

05-02 ABB introduceert een nieuw en betrouwbaar systeem voor cameragestuurde robotapplicaties. Het betreft een krachtig…

Bedrijf en Economie

Gratis toegangskaarten voor Hannover Messe

27-03 ‘s Werelds grootste industriële beurs, de Hannover Messe, is dit jaar gratis toegankelijk voor…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV