Vliegende start Nevat-voorzitter Henk Smid

0

Henk Smid, CEO van de Variass Group, is de nieuwe voorzitter van Nevat (Netwerk van Ambitieuze Toeleveranciers). Hij is de opvolger van Ton de Bruine, die deze functie sinds najaar 2012 op ad interim basis heeft ingevuld.

De voorzitterswisseling had plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering op 16 juni. De 200 toeleverende lidbedrijven van Nevat hebben Smid unaniem benoemd tot hun nieuwe boegbeeld. Smid is CEO van de Variass Group (hoofdvestiging in Veendam), een system supplier en EMS specialist van elektronische- en mechatronische producten en systemen.

Vliegende start
Smid heeft een vliegende start gemaakt. In zijn nieuwe functie als voorzitter heeft hij vooraf achter de schermen met een groep leden en bestuur gewerkt aan een vernieuwde koers van Nevat. Met de slogan ‘Focus creëert ruimte voor vernieuwing’ heeft hij tijdens de ledenvergadering de nieuwe kaders van de vereniging geschetst. Meer gestructureerde inbreng van proactieve leden en een groot onderling vertrouwen staan aan de basis van een nieuw te vormen programma, waarbij cross-sectorale thema’s op gebied van bedrijfsvoering en technologieroadmaps hoog op de agenda staan. Smid verklaart: “Via ons succesvolle Nevat-professionaliseringsprogramma weten we inmiddels ontzettend veel van onze leden en wie waar in uitblinkt. We gaan die kennis benutten om de competenties van alle leden met elkaar op een hoger plan te brengen. Met name op gebied van ondernemerschap.”
De nieuwe Nevat-voorzitter vervolgt: “Oprecht kennis delen om uit te blinken! Het zijn niet de sterkste of snelste bedrijven die overleven, maar degenen die zich het beste kunnen aanpassen en het best geïnformeerd zijn. Dat is waar Nevat waarde creëert voor haar leden. Shared knowledge and values.”