Volhardmetalen frees met vier spaangroeven

0

Kennametal heeft zijn Harvi-lijn krachtige solide schachtfrezen uitgebreid met de Harvi I TE, een volhardmetalen frees met vier spaangroeven.

Met een nieuw ontwerp, levert deze frees uitstekende prestaties in een breed scala aan materialen, waaronder staal, roestvrij staal, hoge-temperatuur legeringen en gietijzer – met bijpassende levensduur. De ingenieurs van Kennametal hebben de Harvi I TE ontworpen om vier belangrijke problemen aan te pakken die meer dan 90% van alle freestoepassingen teisteren: spaanafvoer, buiging van het gereedschap, hoekstabiliteit en breuk door radiale snijkrachten. Het resultaat is een gereedschap dat duurzaam en veelzijdig genoeg is om het leeuwendeel van freestoepassingen aan te pakken.

Spaanafvoer
De Harvi I TE heeft een innovatief spaangroefontwerp dat helpt bij het spaanvormen en breken van spanen in beheersbare vormen, terwijl een reeks spaangeleiders in de spaangroef die spanen omhoog werken, weg van het werkstuk. Beide dienen ter bevordering van de koelvloeistofstroom, verminderen het opnieuw snijden van de spanen en verbeteren de levensduur van het gereedschap. Een gedraaid eindvlak en de unieke vorm bevorderen verder het afvoeren van spanen, maar zijn ook verantwoordelijk voor de goede verticale- en infreesmogelijkheden van de frees. Doorbuiging van het gereedschap wordt verminderd dankzij de parabolische kern van het gereedschap, evenals een excentrisch, gefacetteerd reliëf over de gehele lengte van de spaangroef die de snijwrijving verlaagt. Dit reliëf verhoogt ook de randsterkte, waardoor het gereedschap veelzijdige oplossing biedt. Samen met een variabele spoedhoek en asymmetrische spaangroef verdeling dempt het trillingen voordat het de bewerkingen negatief kan beïnvloeden.