Vrij programmeerbare C- groefsensoren voor hoogwaardige toepassingen

Na het succes van de vrij programmeerbare magnetische schakelaar MMS 22-PI1, bouwt Schunk zijn programma universeel inzetbare C- groefsensoren verder uit. Afhankelijk van de sensorversie kunnen nu maximaal twee schakelpunten vrij geprogrammeerd worden.

Bovendien zijn sensoren op aanvraag ook verkrijgbaar als high-performance versies met RVS behuizing, verbeterde trekontlasting en geoptimaliseerde speciale kabels. Het tijd- en kostenefficiënte principe van ‘One sensor fits all’ kan dus ook in veeleisende toepassingen worden omgezet, aldus Schunk.

De C- groef sensoren beschikken optioneel over een of twee vrij programmeerbare schakelpunten en worden over een magneet in het inwendige van de actuator gedetecteerd. In plaats van verschillende sensortypes voldoen voor de meeste gebruikers in de toekomst een of twee types. Dit vermindert de opslag en maakt flexibel. Daarnaast zijn uitsparingen in de adapterplaten niet langer nodig, omdat de sensoren door hun flexibel selecteerbare positie in de C- groef nauwelijks storende contouren hebben.

Volledig geprogrammeerd in15 seconden
Met de MMS-22-PI-serie wordt betrouwbaar opvragen van aandrijvingen in handling en montage volgens Schunk kinderspel. In plaats van de schakelpunten omslachtig mechanisch aan te passen, kunnen de sensoren in een paar eenvoudige stappen geprogrammeerd worden. De vereiste leer- en hulpprogramma’s zijn optioneel verkrijgbaar als bekabelde stekker of contactloze magnetische leer- hulpprogramma’s. Als de sensor in de actuator is geplaatst respectievelijk gemonteerd op een gedefinieerde positie, wordt het leer- hulpprogramma geactiveerd. Daarna wordt de grijper in doelpositie gebracht en het leerhulpprogramma opnieuw ingedrukt – nu is het proces is voltooid. Vergeleken met traditionele magnetische schakelaars besparen gebruikers op deze manier tot 90% van de insteltijd. Om processtabiliteit te verhogen, kan, indien nodig, ook de uitschakeling van de sensoren geprogrammeerd worden. De hystereseis instelbaar en maakt zelfs bij zeer kleine slagen een veilige positie zoekopdracht mogelijk. Op deze wijze is het gehele grijpproces beter te evalueren en te controleren. Bovendien is het mogelijk, verschillende werkstuk groottes met behulp van de grijper te onderscheiden.

HD- versie in roestvrij staal houdt zelfs extreme belastingen
In aanvulling op de basis versies zijn programmeerbare C- groef sensoren er ook in bijzonder robuuste HD- versies voor heavy- duty toepassingen. Deze zijn uitgerust met een roestvast stalen behuizing, een sterk verbeterde trekontlasting op de connector en sensor, een hooggelegeerdespeciale kabel en een CLI clip voor het bevestigen van het verbindingsstuk. Om de sensor, zelfs onder extreme omstandigheden, stevig in de C-groef te fixeren, hebben zij ook een grotere klemschroef.

Met dit apparatuur pakket houden de sensoren ook hoge belastingen in stand��. Kabelbreuk te wijten aan sterke dynamische belastingen en desintegratie als gevolg van agressieve milieu-invloeden worden vrijwel uitgesloten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Geïntegreerde sensoren: De volgende stap in AM

11-10 Trends zoals Industrie 4.0 en het Internet of Things maken het nauwkeurig registreren van…

Toeleveren

Sensoren houden industriële installaties veilig en actueel

06-12 Binnen de huidige industriemarkt zijn verouderde installaties (‘ageing assets’)  een steeds actueler thema. Omdat…

Automatisering

Optische sensoren

09-12 HBM, specialist in test- en meettechnologie, heeft onder de naam newLight een nieuwe lijn…

Toeleveren

Benut de nieuwe kansen die sensoren bieden

10-09 De nieuwe Teqnow publicatie ‘Sensoren’ geeft praktische basiskennis over sensoren. Het boekje is voor…

Automatisering

Omron introduceert geïntegreerde oplossingen met industriële robots

11-05 Industrieel automatiseerder Omron  lanceert 49 nieuwe industriële robots die door Omron Adept Technologies zijn…

Automatisering

Schunk benut eigen producten ten volle

07-07 Schunk Intec heeft onlangs met een aantal klanten een tweedaagse studiereis gemaakt naar de…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?