Omron introduceert geïntegreerde oplossingen met industriële robots

Industrieel automatiseerder Omron  lanceert 49 nieuwe industriële robots die door Omron Adept Technologies zijn ontwikkeld. De robots zijn geïntegreerd in Omrons assortiment sensoren, veiligheidscomponenten en NX/NJ-machineautomatiseringscontrollers om de implementatie van robots in een productieomgeving te vereenvoudigen.

Omrons combinatie van software- en besturingsarchitectuur richt zich op de uitdagingen op het gebied van bedrijfsautomatisering bij de productie van een grote verscheidenheid aan producten met een korte levenscyclus waarbij snelle wisselingen van productielijnen nodig zijn. De algemene besturingsfuncties, geïntegreerde softwaregebaseerde architectuur en ontwikkelomgeving voldoen aan de behoefte aan eenvoudig procesontwerp, flexibele werking en voorspelbaar onderhoud. De flexibiliteit en inpasbaarheid van onze oplossingen is ideaal voor industriesectoren als Food & Beverage, Automotive en Hightech.

De wereldwijde introductie toont Omrons voortdurende focus op innovatieve oplossingen ter verbetering van het productieproces en de productiviteit door integratie van robots met detectie-, besturings-, motion- en veiligheidsfunctionaliteit. 

De drie nieuwe robotseries (SCARA, Delta en Articulated) zorgen niet alleen voor hoogwaardige, snelle prestaties, maar ook voor betrouwbaarheid van het mechanische deel van de Omron-oplossing. Alle robots kunnen worden bestuurd door een gemeenschappelijke geïntegreerde ontwikkelomgeving die flexibel gebruik van robots in overeenstemming met de vereiste toepassingen mogelijk maakt. 

Koppeling met PLC’s
Omrons industriële robotoplossingen verbinden alle robots naadloos met de machinebesturingsomgeving die door het Sysmac-automatiseringsplatform wordt beheerd. Deze aanpak verbetert de totale productie van veeleisende productielijnen, doordat de beperkingen van het traditionele ontwerp met conventionele robots worden opgeheven.

‘Automation Control Environment’ (ACE) bevat nuttige applicatie-wizards die het aantal te programmeren regels aanzienlijk verminderen. De gebruikers hebben toegang tot een krachtige 3D-emulatietool die de benodigde tijd voor validatie van nieuwe geautomatiseerde processen aanzienlijk verkort. Vision-gestuurde robottoepassingen worden volledig ondersteund door de ACE PackXpert voor verpakkingslijnen.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Geïntegreerde sensoren: De volgende stap in AM

11-10 Trends zoals Industrie 4.0 en het Internet of Things maken het nauwkeurig registreren van…

Toeleveren

Sensoren houden industriële installaties veilig en actueel

06-12 Binnen de huidige industriemarkt zijn verouderde installaties (‘ageing assets’)  een steeds actueler thema. Omdat…

Automatisering

Optische sensoren

09-12 HBM, specialist in test- en meettechnologie, heeft onder de naam newLight een nieuwe lijn…

Toeleveren

Benut de nieuwe kansen die sensoren bieden

10-09 De nieuwe Teqnow publicatie ‘Sensoren’ geeft praktische basiskennis over sensoren. Het boekje is voor…

Automatisering

Vrij programmeerbare C- groefsensoren voor hoogwaardige toepassingen

27-06 Na het succes van de vrij programmeerbare magnetische schakelaar MMS 22-PI1, bouwt Schunk zijn…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV