Watersnijden nu in 2,5D bij Sercon Special Products

Met de jongste aanwinst van de ACM 3060-2 Waterjet zet Sercon Special Products uit Dronten een nieuwe innoverende stap voorwaarts op het gebied van hoogwaardig watersnijden.

Sercon is specialist in metaalbewerking. Het bedrijf uit Dronten kan dankzij een royale opzet, grote snijtafels en grote voorraad materialen producten met een afwijkend formaat bewerken. Met een eigen ontwerp- en engineer-afdeling, een productieruimte van 4000 m₂, een uitgebreid machinepark en een 3d-tekenpakket kan Sercon plaatwerk en constructiewerk op maat maken. Hierbij kunnen vrijwel alle materialen, zoals RVS, duplex, staal, aluminium en kunststoffen bewerkt worden.

Duurzaam
Bewerkingen waarin Sercon zich door jarenlange ervaring in heeft gespecialiseerd zijn beitsen en passiveren van metalen producten en het keramisch parelen van RVS en aluminium met een oppervlakteruwheid van 0,8 tot 0,3 µm. “Metalen zoals RVS, aluminium, staal, koper en messing zijn duurzaam”, vertelt Niels Reimert, directeur van Sercon. “Nadeel is dat ze kunnen gaan oxideren. De oppervlakte van het metaal beitsen of passiveren is een zeer doeltreffende methode om aantasting tegen te gaan.” Voor deze bewerkingen heeft Sercon de beschikking over een beitsbad en een sproeibeitshal van 200 m3 voor grote objecten. “Voordeel van deze capaciteit is een snelle levering, wat in deze tijd erg van belang kan zijn”, vervolgt Reimert. “Wij beitsen en passiveren metalen producten op verantwoorde en duurzame wijze en voldoen aan de meest recente eisen ten aanzien van veiligheid, milieu en zuurrestbehandeling.”

Sercon

Sercon beitst en passiveert metalen producten op verantwoorde en duurzame wijze.

Aluminium en RVS glanzend schoon
Voor het keramisch parelen van RVS en aluminium beschikt Sercon over een grote cabine van 8 x 4 x 3 meter. Grote machines en onderdelen kunnen dan ook in één keer worden behandeld. De behandeltijd is daardoor kort wat resulteert in een snelle levering. Dat kan bijvoorbeeld van belang zijn als een machine of instrument deel uitmaakt van een productielijn. “Met name in de foodsector is hygiëne van zeer groot belang”, aldus Reimert. “Veel van de machines en instrumenten die in deze sector worden toegepast zijn van – of bezitten RVS en aluminium. Het reinigen en schoonhouden van RVS en aluminium wordt een stuk eenvoudiger gemaakt door deze producten te beitsen en/of keramisch te parelen. Bijkomend voordeel van keramisch parelen is dat het RVS en aluminium met deze behandeling een mooie satijn glanzende uitstraling krijgt. Keramisch parelen is daarom ook zeer geschikt voor optische toepassingen van RVS en aluminium zoals bij trappen, gevelplaten en kunstobjecten.” Voor het keramisch parelen gebruikt Sercon zuiver ronde keramische parels van circa 100 micron, waardoor de oppervlakte van het RVS en aluminium een mooie egale glans krijgt, beter is te reinigen en het vuil minder hecht.

Sercon

Voor het keramisch parelen van RVS en aluminium beschikt Sercon over een grote cabine van 8 x 4 x 3 meter, waarin grote machines en onderdelen in één keer kunnen worden behandeld.

Kwaliteitsslag met watersnijder
Nieuw in het machinepark van Sercon is de ACM 3060-2 Waterjet van het merk Resato. De watersnijder snijdt snel, moeiteloos en nauwkeurig door diverse materialen met een snijbed van 3×6 meter en 2 ton/m2 draagkracht. Dit geldt voor een breed scala aan materialen, van kunststof tot metaal met een dikte tot 200 mm.

Sercon, Waterjet

In het oog springend zijn de twee snijkoppen op de ACM 3060-2 Waterjet waarmee 2,5D gesneden kan worden.

In het oog springend zijn de twee snijkoppen waarmee 2,5D gesneden kan worden. Hierdoor is de ACM 3060-2 Waterjet in staat om onder een hoek van maximaal 58° te snijden. De 2,5D snijtechniek maakt dat deze waterjet snel, efficiënt en nauwkeurig is en daardoor hoogwaardig snijwerk levert, zoals laskanten en verzonken sleufgaten. Omdat er onder een hoek gesneden kan worden is er veelal geen nabewerking nodig en wordt restmateriaal tot een minimum beperkt. Reimert spreekt van een significante kwaliteitsslag die is gemaakt met de ingebruikname van de ACM 3060-2 Waterjet: “Met deze innoverende watersnijtechnologie kan Sercon Special Products zich met recht toonaangevend noemen op het gebied van hoogwaardig watersnijden.”

www.serconspecialproducts.nl

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Welke essentiële RVS uitrusting hoort op je boot

25-08 Hieronder bespreken we de essentiële uitrusting die hoort op je boot. Katrollen Katrollen zijn…

3D

Safran gaat grote aluminium onderdelen 3D-printen met SLM

11-04 Safran is een internationale hoogtechnologische groep die actief is in de luchtvaart-, defensie- en…

Plaatbewerking

Nieuwe fiberlaser geeft MKM Roestvaststaal power

27-02 MKM is het bedrijf van Martijn Knoops. Het is een pure RVS-specialist, die ook…

MetaalNieuws Extra IM

Verschillende soorten metaal op een rijtje

17-01 Daarnaast bestaan alle metaalsoorten vrijwel altijd uit een mengsel van verschillende metalen, ook wel…

Plaatbewerking

De Cromvoirtse vergroot watersnijcapaciteit

16-01 De leverancier van snel metaal op maat zag een aantal jaren geleden in haar…

Materialen

Autofabrikanten kiezen voor slimme materiaalmix van staal en aluminium

12-01 De zelfdragende carrosserieconstructie van staal is wereldwijd het meest gebruikte type carrosseriebouw, maar staat…

Plaatbewerking

Paul Meijering investeert in nieuwe BLM LT8.20 Fiber buislaser

14-12 Paul Meijering levert buizen, flenzen en fittingen in roestvast staal en special alloys. Het…

Materialen

Mega aluminiumklus voor Aldowa

23-11 Deze tunnel is een onderdeel van de 11 kilometer lange verbindingsweg tussen de A16…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV