Webinar over impact nieuwe cybersecurity-richtlijn NIS2

Het Digital Trust Center (DTC) organiseert op 5 oktober een webinar voor alle ondernemers van Nederland over de NIS2: een Europese richtlijn op het gebied van cybersecurity en de omgang met cyberincidenten.

Het Digital Trust Center (DTC) heeft als doel om deze organisaties zo goed mogelijk voor te bereiden op de invoering van deze wetgeving.

Onze digitale veiligheid is van cruciaal belang. Dat besef dringt steeds meer door in Europa en Nederland. Europa speelt daar op in met de invoering van de NIS2. Duizenden organisaties in Nederland zullen eind 2024 aan de wetgeving die voortkomt uit deze richtlijn moeten voldoen.

Voorbereiden

Het Digital Trust Center (DTC) heeft als doel om deze organisaties zo goed mogelijk voor te bereiden op de invoering van deze wetgeving. Dat doet het DTC onder meer door een webinar. Dit is een gezamenlijk initiatief van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het DTC. Manager van het Digital Trust Center Michel Verhagen ziet het webinar als een eerste stap in de bewustwording van ondernemers dat de nieuwe wetgeving er aan zit te komen. “Veel organisaties willen weten of de nieuwe wetgeving voor hen relevant is en wat dit in de praktijk gaat betekenen. Hoewel nog lang niet alles bekend is over deze wet, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. En we gaan tijdens het webinar in op de maatregelen die je nu al kunt nemen om je organisatie digitaal veiliger te maken.”

Experts aan het woord

Verschillende experts komen in het webinar aan het woord en gaan in op vragen als: Wat betekent de NIS2 voor jouw organisatie? Hoe zit de doorvertaling van de NIS2 naar Nederlandse wetgeving in elkaar? Hoe kan jouw organisatie nu al haar digitale weerbaarheid verder versterken en anticiperen op wat de NIS2 gaat verplichten?

Tijdens dit webinar krijg je een actueel beeld van de belangrijkste thema’s uit de NIS2-richtlijn die van invloed zijn op je organisatie. Je krijgt meer informatie over de context en totstandkoming van de richtlijn. Ook worden in het webinar een aantal thema’s, waaronder de zorgplicht, meldplicht, registratie en toezicht behandeld.

Maatregelen treffen

Michel: “Voor bedrijven die onder de NIS2-richtlijn vallen, maar ook voor bedrijven daarbuiten, is het nu al van groot belang om maatregelen te treffen die je beter beschermen tegen cyberaanvallen en cybercriminelen. Je kunt vaak zonder een al te grote investering al aan de slag met de weerbaarheid van je bedrijf door bijvoorbeeld een risico-analyse te maken, multifactor-authenticatie in te stellen en een goede back-up te maken.”

Meld je hier aan voor het webinar: De impact van NIS2 op jouw organisatie

Gratis online te volgen vanaf elke browser met deze link op donderdag 5 oktober van 15.00 tot 16.15 uur.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Aangevallen Metalnet adviseert collega maakbedrijven: Investeer in cybersecurity!

21-06 Cybersecurity… Er is veel over te doen, maar toch staat het thema bij veel…

Automatisering

Forse inhaalslag cybersecurity nodig in industrie

26-01 De industriesector is door de digitale dataverwerking en communicatie een zeer interessante sector voor…

Automatisering

‘Helft Belgische maakbedrijven vreest dit jaar voor cyberaanval’

28-04 België telt zo’n vijfduizend industriële maakbedrijven. Daarvan heeft een goeie 60 procent de stap…

Automatisering

Nieuwe app helpt bij beheersen cyberrisico’s in industrie

11-06 Rockwell Automation heeft een nieuwe app gelanceerd die operationele managers, plantmanagers en IT/OT-professionals helpt…

Personeel en Opleiding

Industrie & Veiligheid

23-10 Op 1 november organiseert NEN samen met het ministerie van SZW de bijeenkomst ‘Platform…

Automatisering

Bijeenkomst IoT en software, kwetsbaarheid en aansprakelijkheid

10-04 Criminelen verschaffen zich steeds vaker toegang tot cruciale (productie)processen om deze stil te leggen,…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?