Welk riggingmateriaal heb ik nodig?

Wanneer u een concert, festival, of evenement organiseert dan kunt u haast niet zonder rigging. Maar soms kan het lastig zijn om te bepalen wat voor soort rigging u precies nodig heeft.

Riggingbox heeft een groot assortiment met riggingmaterialen voor verschillende doeleinden.

Bij Riggingbox helpen we u graag met het vinden van de juiste materialen voor uw event.

Wat is het doel?

Wanneer u riggingmaterialen kiest dan moet u zich eerst afvragen wat het doel is. Waarvoor wilt u de materialen gebruiken en wat heeft u al tot uw beschikking? Een evenementenhal zal bijvoorbeeld al wel het een en ander klaar hebben staan, maar als u een festival organiseert op het strand dan moet u veel meer regelen. Daarnaast moet u zich afvragen wat voor beleving u wilt overdragen op het publiek. Wilt u veel verschillende soorten lampen gebruiken, of wordt het wat bescheidener? Wanneer u dit goed voor ogen heeft is het makkelijker om materialen uit te zoeken.

Het kiezen van rigging

Er zijn veel verschillende riggingmaterialen en wat u nodig heeft hangt af van uw doel. Het meest gekozen materiaal is truss. Trussen zijn balken gemaakt van verschillende aluminium pijpen die door elkaar kruisen. Truss wordt gebruikt om audiovisuele elementen zoals lampen en geluidsboxen aan op te hangen. Om die reden kunnen ze dan ook veel gewicht dragen, en dat terwijl ze zelf redelijk licht in gewicht zijn. Daarnaast worden motortakels veel gekozen. Motortakels worden gebruikt om truss en andere zware onderdelen in de lucht te hijsen. En om de motortakels te kunnen bedienen heeft u takelsturing nodig. Hiermee kunt u de takels, en dus de materialen die eraan vastzitten, in de juiste positie brengen.

Riggingbox helpt u graag

Riggingbox heeft een groot assortiment met riggingmaterialen voor verschillende doeleinden. Niet alleen leveren wij een totaaloplossing voor vele klanten, ook zijn wij 24/7 beschikbaar voor spoedklussen overal ter wereld. We zijn dan inmiddels ook uitgegroeid tot een wereldwijde specialist in de verhuur en keuring van riggingmateriaal. Als u hulp nodig heeft met het kiezen van uw riggingmateriaal dan helpen wij u graag. Neem gerust contact met ons op!

 

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?