Werk aan de winkel voor Metav

Metav, de vakbeurs voor metaalbewerkingstechniek, heeft zo’n 3.500 bezoekers getrokken. Er waren 180 exposanten in hal 16 van het beurscomplex in Düsseldorf, waar tegelijkertijd ook de Tube en wire plaatsvonden.

Heel veel bezoekers van gereedschapsfabrikant Paul Horn kwamen met zeer specifieke vragen.

Dat zijn andere cijfers dan de Metav, die voor de 22e keer werd gehouden, gewend is. Wilfried Schäfer, algemeen directeur van Metav-organisator VDW (Duitse vereniging van machinebouwers) zegt daarover: “De Metav-datum in maart kon vanwege de pandemie niet worden aangehouden, daarom waren we genoodzaakt deze uit te stellen tot juni. Dat was een flinke last, want ruim 200 exposanten moesten hun deelname afzeggen vanwege geplande huisbeurzen of andere verplichtingen. Inhoudelijk hebben we echter een goede oplossing kunnen vinden met de beurzen wire en Tube, die eveneens werden uitgesteld. Dit heeft de kwaliteit van de bezoekers op het gebied van internationaliteit en beslissingsbevoegdheid verhoogd.”

Investeringsplannen

Uit het bezoekersonderzoek blijkt dat naast de pure Metav-bezoekers tot 30 procent extra deelnemers gebruik maakten van de synergie-effecten en de Metav bezochten na de vakbeurzen voor draad en buis. Ook blijkt uit het bezoekersonderzoek dat elke tweede Metav-bezoeker deel uitmaakte van het management van zijn bedrijf, elke derde een concreet investeringsproject voor ogen had en bijna elke vierde gast een investering plant of zijn investeringsvoornemen heeft versterkt naar aanleiding van zijn bezoek aan de Metav. Zeven op de tien bezoekers gaven ook aan direct of indirect betrokken te zijn bij aankoopbeslissingen.

Specifieke vragen

Deze competentie was voelbaar op de beursvloer. Markus Horn, directeur van gereedschapsfabrikant Paul Horn, legt uit: “Heel veel van onze bezoekers kwamen bij ons met zeer specifieke vragen. Een interessante constatering van deze Metav is dat we een redelijk evenwichtige relatie tussen nieuwe klanten en bestaande klanten op onze stand hebben kunnen verwelkomen.”
Dominik Jauch, algemeen directeur van Spinner Automation, deelt deze beoordeling: “We hadden zeer specifieke projecten elke dag op de stand en hebben hier al deals kunnen sluiten, zowel met nieuwe klanten als met bestaande klanten.”

Technologie inspireert bezoekers

De zwaartepunten op Metav waren gereedschapsmachines, software voor productie en productieplanning, meet- en meetmachines, spangereedschappen en snijgereedschappen. Het spectrum reikte van het waterstraalsnijsysteem tot bewerkingscentra en draaibanken tot erodeermachines en 3D-printers.

Potentie Metav

De conclusie van Schäfer na vier beursdagen is over het algemeen positief, maar hij heeft ook een werkorder klaar voor het VDW-team: “Net als onze exposanten zijn we opgelucht dat we de beurs eindelijk weer hebben kunnen houden na de vele uitdagingen van de afgelopen jaren. We hebben echter een Metav gezien die plaatsvond onder moeilijke omstandigheden en niet kan worden gemeten met de gebruikelijke normen. Het is onze taak om de Metav 2024 weer op het gebruikelijke niveau te brengen. Het potentieel is er: 82 procent van de beursbezoekers was tevreden met het aanbod en 87 procent behaalde op de Metav zijn  beursdoelen. We gaan aan de slag.”

De volgende Metav vindt plaats van 20 t/m 23 februari 2024, opnieuw in Düsseldorf.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

VDW meldt onzekerheden en records op de markt voor werktuigmachines

10-08 Hoewel er enorm veel onzekerheden zijn in de industrie en de inkomende orders van…

Verspanen

Metav geeft suggesties voor energiezuinige metaalbewerking

07-06 Wie de relatie tussen productiviteit en energieverbruik wil verbeteren, moet weten hoe en waar…

Verspanen

Metav opent na 4 jaar pauze weer haar deuren

06-06 Metav is sinds 1980 de etalage voor metaalbewerkingstechnologieën in Noordrijn-Westfalen en omgeving. De beurs…

Verspanen

Eerste GrindingHub trekt 9.500 bezoekers

06-06 “We zijn meer dan tevreden met het succes van deze allereerste GrindingHub. Het hele…

Bedrijf en Economie

Duitse orderportefeuille voor gereedschapsmachines blijft op hoog niveau

01-06 “De bestellingen voor onze branche bleven in het eerste kwartaal van dit jaar binnenstromen”,…

Oppervlaktetechniek

Vakbeurs voor slijptechniek GrindingHub is uitverkocht

28-04 Wilfried Schäfer, directeur van GrindingHub-organisator VDW (Verein Deutscher Werkzeug-maschinenfabriken), is blij met de goede…

Bedrijf en Economie

Energietransitie biedt werktuigmachinebouw grote kansen

30-03 Dit blijkt uit onderzoek van de VDW (Duitse Vereniging van Werktuigmachinebouwers) in samenwerking met…

Bedrijf en Economie

Kansen in energie voor werktuigmachinebouw

28-02 De meeste grote geïndustrialiseerde landen hebben ambitieuze strategieën ontwikkeld om de CO2-uitstoot te verminderen.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X