WILA zet eerste stap voor Management Buy Out

Hans Willemsen, eigenaar en algemeen directeur van WILA B.V., heeft besloten om zowel leiding als eigendom gefaseerd over te willen dragen aan de huidige directie van de onderneming.

Per januari 2022 zijn Frank Rouweler, Michiel Wensing en Bart Kempers medeaandeelhouder in WILA en haar dochterondernemingen.

De eerste stap is inmiddels gezet en sinds januari 2022 zijn de heren Ir. F.W. Rouweler (Director of Manufacturing and R&D), M.D. Wensing (Director of Sales & Marketing) en Drs. B.G.T. Kempers RA (Director of Finance) medeaandeelhouder in WILA B.V. en haar dochterondernemingen.

WILA is met ca. 350 medewerkers, twee fabrieken in Nederland en dochtervestigingen in de Verenigde Staten en China uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de sector van de gereedschapssystemen voor de plaatbewerking.

Menige productiviteitsverhogende innovatie heeft in Lochem het licht gezien en wordt als industriële standaardcomponent door de moderne machinebouwers en de gebruikers van die machines toegepast. Denk aan het mechanisch bomberen, de Safety-Click in New Standard Tooling, het hydraulisch of pneumatisch klemmen, het per robot wisselen van gereedschap of het “smart” Tooldatabeheer.

Hans Willemsen, eigenaar en algemeen directeur van WILA B.V., heeft besloten om zowel leiding als eigendom gefaseerd over te willen dragen aan de huidige directie van de onderneming.

Toekomst

Daarmee is WILA een strategische partner, gericht op langlopende relaties en samenwerking. Een positie die op kennis, stabiliteit, transparantie en vertrouwen is gebaseerd. Een positie die tot jaarlijks forse groei leidt en grote investeringen vraagt. Juist vanwege deze positie is het voor alle stakeholders geruststellend dat er over de toekomst is nagedacht en dat de continuïteit van de onderneming en haar relaties voorop gesteld wordt.

Om die reden heeft eigenaar Hans Willemsen besloten stapsgewijs zowel leiding als eigendom over te dragen aan het directieteam dat enerzijds vanwege jarenlange intensieve samenwerking de onderneming ademt en anderzijds jong en fris genoeg is om de invloed van nieuw bloed te doen gelden.

Per januari 2022 zijn Frank Rouweler, Michiel Wensing en Bart Kempers  medeaandeelhouder in WILA en haar dochterondernemingen. De nieuwe mede-eigenaren zijn trots op deze eerste stap in de overname van WILA maar zien vooral de enorme verantwoordelijkheid om samen met Hans Willemsen verder te bouwen aan de organisatie. Als meerderheidsaandeelhouder en Algemeen Directeur zal Hans Willemsen zijn rol de komende jaren blijven vervullen en met volle inzet meewerken aan het voltooien van een gefaseerde overdracht.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Nieuwe pneumatische gereedschapshouders Wila werken op standaard werkplaatslucht

27-01 Met de AirPower Series introduceert Wila een volledig assortiment pneumatische gereedschapshouders voor kantpersen, in…

Plaatbewerking

Wila start met bouw tweede productievestiging

13-11 De handtekeningen zijn gezet. Samen met hoofdaannemer Kreunen Bouw heeft Wila de handtekening gezet…

Plaatbewerking

Slim beheer kantpersgereedschap

05-11 Blechexpo-bezoekers kunnen op de stand van kantgereedschappenproducent Wila meer te weten komen over het…

Plaatbewerking

Wila start productie in China

29-10 Kantgereedschappenproducent Wila uit Lochem is bezig haar Chinese tak te transformeren van een verkooporganisatie…

Plaatbewerking

Blechexpo groeit in alle opzichten

28-10 Meer exposanten, een grotere beursvloer en veel meer internationale deelname. De vakbeurzen Blechexpo en…

Plaatbewerking

Dener presenteert zich met ServoBrake kantpers op METAVAK

02-10 Dener Makina presenteert zich op METAVAK voor de eerste keer onder eigen vlag op…

Automatisering

Standaard code op Wila gereedschappen

13-02 Wila in Lochem produceert haar New Standard Premium gereedschappen sinds begin dit jaar standaard…

Verspanen

Wila neemt tweede cel met Chirons in gebruik

16-01 Wila in Lochem, fabrikant van kantpersgereedschap en klemsystemen, heeft een tweede productiecel met Chiron…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X