Wila zet productiefaciliteiten in VS op

Wila, de producent van kantpersgereedschappen uit Lochem, verhuist zijn Noord-Amerikaans naar Louisville (Kentucky). Ook worden hier productiefaciliteiten gevestigd.

De investering van Wila in Louisville heeft tot doel de klantenservice te verbeteren en de relaties met bestaande en potentiële klanten in Noord-Amerika te versterken.

De beslissing om het hoofdkantoor te verplaatsen en productiefaciliteiten in Louisville te vestigen, werd ingegeven door verschillende belangrijke factoren. De centrale ligging van Louisville in de Verenigde Staten biedt gemakkelijke toegang tot grote transportnetwerken, waardoor een efficiënte distributie van Wila’s producten door heel Noord-Amerika mogelijk wordt. Bovendien sluiten de levendige maakindustrie, het geschoolde personeel en de bedrijfsvriendelijke omgeving van de stad perfect aan bij de groeistrategie van het bedrijf.

Relaties met klanten versterken

De investering in Louisville heeft tot doel de klantenservice te verbeteren en de relaties met bestaande en potentiële klanten in Noord-Amerika te versterken. Door lokale productieactiviteiten op te zetten, kan Wila doorlooptijden verkorten, de flexibiliteit vergroten en op maat gemaakte oplossingen leveren om te voldoen aan de specifieke behoeften van de productiesector in de regio.

Groei versnellen

Hans Willemsen, CEO van Wila, zegt hierover: “Deze strategische stap stelt ons in staat om onze aanwezigheid op de markt te versterken, de klantenservice te verbeteren en verder samen te werken met onze gewaardeerde partners in Noord-Amerika. We zijn ervan overtuigd dat onze investering in Louisville onze groei zal versnellen en ons in staat zal stellen beter te voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten.”

Ultramoderne productie

De nieuwe faciliteit in Louisville zal beschikken over ultramoderne productietechnologieën, waardoor het bedrijf geavanceerde oplossingen kan leveren in een breed scala van industrieën. De uitbreiding zal ook werkgelegenheid creëren voor lokaal talent, wat bijdraagt ​​aan de economische ontwikkeling van de regio.

Wila heeft 350 medewerkers, twee fabrieken in Lochem en dochterondernemingen in de Verenigde Staten en China. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de sector van gereedschapssystemen voor plaatwerk.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

FDP-leden op bezoek bij Wila

27-02 Wila ontwikkelt en produceert state-of-the-art gereedschappen en gereedschapssystemen voor kantpersen. Hiermee helpt het bedrijf…

Bedrijf en Economie

WILA zet eerste stap voor Management Buy Out

30-05 De eerste stap is inmiddels gezet en sinds januari 2022 zijn de heren Ir.…

Plaatbewerking

Nieuwe pneumatische gereedschapshouders Wila werken op standaard werkplaatslucht

27-01 Met de AirPower Series introduceert Wila een volledig assortiment pneumatische gereedschapshouders voor kantpersen, in…

Plaatbewerking

Wila start met bouw tweede productievestiging

13-11 De handtekeningen zijn gezet. Samen met hoofdaannemer Kreunen Bouw heeft Wila de handtekening gezet…

Plaatbewerking

Slim beheer kantpersgereedschap

05-11 Blechexpo-bezoekers kunnen op de stand van kantgereedschappenproducent Wila meer te weten komen over het…

Plaatbewerking

Wila start productie in China

29-10 Kantgereedschappenproducent Wila uit Lochem is bezig haar Chinese tak te transformeren van een verkooporganisatie…

Plaatbewerking

Blechexpo groeit in alle opzichten

28-10 Meer exposanten, een grotere beursvloer en veel meer internationale deelname. De vakbeurzen Blechexpo en…

Plaatbewerking

Dener presenteert zich met ServoBrake kantpers op METAVAK

02-10 Dener Makina presenteert zich op METAVAK voor de eerste keer onder eigen vlag op…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema