Wim Oostra start tweede bedrijf eSBN

0

Wim Oostra, directeur/eigenaar van Laserworx in Leek, is per 1 januari gestart met ‘eigen SnijBedrijf Noord’ als uitbreiding op de laseractiviteiten. eSBN richt zich op groot en dik snijwerk middels een plasma- en autogeen snijmachine. Jelle Venema heeft de dagelijkse leiding van eSBN.

Laserworx kan naast het snijden inmiddels ook handmatig en gerobotiseerd laswerk aanbieden. Wim Oostra: “Wij kregen steeds meer de vraag om gereed halffabricaat aan onze klanten te leveren. De afgelopen jaren is daarom ingezet op kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en uitbreiding van de bewerkingsmogelijkheden. Zo kunnen we naast het lasersnijden, kanten, draadtappen en het uitvoeren van oppervlaktebehandelingen, nu dus ook lassen, plasma- en autogeensnijden.”

Door de start van eSBN zijn de snijmogelijkheden fors uitgebreid. “De plasma kan metaal snijden tot en met 30 mm dik met een grootte van 12.000 x 3.500 mm en de autogeen metaal van 10.000 x 3.500 x 350mm dik”, aldus Venema. “Hiermee wordt een grote behoefte van Noord-Nederland, maar ook van andere delen van de Benelux ingevuld.”