Workshop Optimalisatie Werkvoorbereidingstraject

0

Hoe kunt u uw werkvoorbereiding optimaal inrichten en organiseren en zo voorkomen dat deze een bottleneck wordt? Hoe kan voorkomen worden dat de kosten van werkvoorbereiding steeds zwaarder op de producten gaan drukken? Dit zijn vragen die aan de orde komen tijdens een workshop over de werkvoorbereiding op 26 februari.

Metaalbedrijven moeten het voorbereiden van de werkzaamheden op een slimme manier organiseren om hun winstgevendheid te maximeren. Klanten vragen immers steeds vaker om klantspecifieke aanpassingen, waardoor enkelstuks of erg kleine series moeten worden geproduceerd.

Om zijn werkvoorbereidingsproces goed in te richten moet een ondernemer de volgende vragen beantwoorden en de organisatie daarop aanpassen:
• Wat is in mijn bedrijf belangrijk om te laten voorbereiden? Welk detailniveau wil ik laten voorbereiden en wat laat ik de medewerkers, vanuit hun professionaliteit, zelf oppakken?
• Hoe wil ik het werkvoorbereidingsproces zo organiseren dat effectief gewerkt kan worden? Wanneer moet wat voorbereid zijn zodat de doorstroming van de orders optimaal is?
• Wie in de organisatie dient de werkvoorbereiding te doen? Hoe kunnen we zeker stellen dat de kwaliteit van de gekozen werkvoorbereiding gewaarborgd is?

Workshop: Theorie en uw praktijk
Om ondernemers bij het optimaliseren van hun werkvoorbereidingsproces te ondersteunen organiseren een tiental branche-organisaties in samenwerking met Jo van de Put van de Kamer van Koophandel een workshop rondom dit thema. Samen met de deelnemers zal hij gericht zoeken naar antwoorden op bovenstaande vragen en kijken hoe het gehele proces kan worden geoptimaliseerd. Naast theorie komt vooral de praktijk aan bod.

Direct resultaat
Tijdens deze workshop krijgen de deelnemers voldoende ideeën aangereikt waardoor ze het eigen werkvoorbereidingsproces zelf, direct kunnen optimaliseren. Hierdoor ontstaan lagere kosten, kortere doorlooptijden en kansen om het bedrijf te laten groeien (als werkvoorbereiding een bottleneck was).

Exclusief voor deelnemers
Deelnemers krijgen toegang tot de publicatie: ‘Praktische werkvoorbereiding bij industriële bedrijven’, van de auteur Jo van de Put.

Programma
13:00 Ontvangst en registratie
13:30 Workshop optimalisatie werkvoorbereiding
17:30 Afsluiting met hapje en drankje
18:00 Einde programma

Aanmelden:
Deze workshop is alleen bedoeld voor industriële bedrijven die gericht hun werkvoorbereidingsproces willen verbeteren. Behoort u niet tot de doelgroep dan wordt u uitgesloten van deelname.

Aanmelden kan door dit antwoordformulier in te sturen (aanmeldadres mail en post staat op het formulier). 

Kosten
Gratis deelname voor leden van de branches: Federatie Metaalplaat (FDP), DPT, NPS, DTBA, DutchForm (NVvM & MDI), NBT, DMFI, DTBA, MGB. Niet-leden betalen €50,- per persoon (excl. BTW).
De workshop vindt plaats bij Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein.