YG1 introduceert nieuw vlakfreesgereedschapssysteem

Tijdens een recent Europees VIP Seminar heeft gereedschapsfabrikant YG-1 een nieuw vlakfreesgereedschapssysteem gepresenteerd, bekend als FM10 PNMU 1206. Dit nieuwe systeem is bedoeld als een belangrijke aanvulling op hun bestaande freesplatforms.

Het nieuwe FM10 PNMU 1206 vlakfreesgereedschapssysteem van YG-1 werd onlangs gepresenteerd tijdens een Europees VIP seminar.

Na de succesvolle introductie van het ENMX high feed platform met 06 en 09 mm wisselplaten, breidt YG-1 zijn aanbod uit met het PNMU-vlakfreesprogramma. Door constante ontwikkeling wil YG-1 de mogelijkheden van freesgereedschappen verder vergroten. Het PNMU-vlakfreesplatform biedt een scala aan nieuwe functies. Het gereedschap combineert de voordelen van een conventioneel vlakfreesgereedschap met de eigenschappen van een hogevoedingsfrees. Hierdoor ontstaat een combinatie die de algehele freesprestaties significant verbetert.

Drie kenmerkende eigenschappen

Een van de opvallende kenmerken is de instaphoek van 36o. Deze hoek maakt het mogelijk om hogere voedingssnelheden te bereiken, wat de algehele efficiëntie van het bewerkingsproces aanzienlijk kan verbeteren. Daarnaast draagt deze hoek bij aan een kleinere gemiddelde spaandikte. Dit vermindert de spanningen die op het gereedschap en het werkstuk werken, wat resulteert in een soepeler bewerkingsproces en een langere levensduur van het gereedschap.

Een ander kenmerk van de nieuwe PNMU-vlakfrezen is het gebruik van gebogen snijkanten in combinatie met een wiper. De gebogen snijkanten helpen om snijkrachten te verlagen. Dit heeft niet alleen een positief effect op de levensduur van het gereedschap, maar vermindert ook de belasting op machines en werkstukken. De ingebouwde wiper draagt verder bij aan een verbeterde oppervlakteruwheid, wat de kwaliteit van het eindproduct verhoogt.

Tot slot is het PNMU-platform uitgerust met tien snijkanten, wat een aanzienlijke mate van kostenefficiëntie biedt. Door het grotere aantal snijkanten kunnen de kosten per snijpunt worden verlaagd. Dit resulteert in een economische oplossing zonder concessies te doen aan de prestaties en kwaliteit.

“Het nieuwe gereedschap is uit te rusten met verschillende type wisselplaten, waardoor het geschikt is voor de bewerking van gietijzer, roestvast staal, universele ISO metalen en hardmetaal (40-54 HRc). Tijdens een interne test met het materiaal 42 CrMo 4 – 4140 waren de prestaties indrukwekkend”, vertelt René van Ommen van YounG Cutting Tools.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Maakindustrie Dag bij Style

11-10 Op 17 oktober vindt voor de derde keer de minibeurs ‘De Maakindustrie Dag’ plaats…

Verspanen

Interactief innovatieplein ‘Innovation starts here’

25-10 Voor de professionele METAVAK-bezoeker uit ‘wereld van de verspaning’ is het geen groot geheim…

Verbinden

Interactief innovatieplein op Metavak

04-10 Voor de professionele Metavak-bezoeker die werkzaam is in de verspaning is het geen groot…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV