Zandstra investeert in tweede MTE bedfreesmachine

0

Amper anderhalf jaar nadat Zandstra Metaalbewerking in Geleen in een bedfreesmachine van het Spaanse merk MTE (Machine Tool Engineering) investeerde, heeft het bedrijf er een tweede bijgekocht.

De koop werd ditmaal gesloten op de MTE-stand tijdens de afgelopen EMO in Hannover. De machine is rechtstreeks van de beurs aan Zandstra geleverd, zo meldt de Nederlandse vertegenwoordiger Promas van de in het Spaanse Baskenland gevestigde fabrikant, die zich toelegt op de ontwikkeling en productie van grotere freesmachines.

De nieuwe machine, van het type BT-3200, is uitgerust met een Heidenhain iTNC530 besturing en lineaire geleidingen, die zich onder andere lenen voor frezen met hogere snelheden op grote machines. Het bereik van de BT-3200 is 3200 x 1200 x 1500 mm. Met de automatische universele freeskop zijn ook complexe bewerkingen mogelijk. De machine is verder voorzien van een gereedschapmagazijn met 40 posities en een automatische gereedschapwisselaar. De koeling vindt plaats door de spil. Ook drie spanentransporteurs maken deel uit van de machineconfiguratie.

Het familiebedrijf Zandstra Metaalbewerking levert hoogwaardig draai- en freeswerk aan uiteenlopende sectoren: offshore, automobielindustrie, (petro-)chemie, scheepvaart, recyclingindustrie en algemene machinebouw. Met name in groot freeswerk (speciaal solids) en het boren van pijpplaten is veel ervaring opgebouwd. Zandstra beschikt voor deze werkzaamheden over een eigentijds machinepark van CNC-draai en freesmachines, waaronder freesbanken van Hartford en Hedelius, die eveneens deel uitmaken van het programma van Promas.