Zandstra investeert in tweede MTE bedfreesmachine

Amper anderhalf jaar nadat Zandstra Metaalbewerking in Geleen in een bedfreesmachine van het Spaanse merk MTE (Machine Tool Engineering) investeerde, heeft het bedrijf er een tweede bijgekocht.

De koop werd ditmaal gesloten op de MTE-stand tijdens de afgelopen EMO in Hannover. De machine is rechtstreeks van de beurs aan Zandstra geleverd, zo meldt de Nederlandse vertegenwoordiger Promas van de in het Spaanse Baskenland gevestigde fabrikant, die zich toelegt op de ontwikkeling en productie van grotere freesmachines.

De nieuwe machine, van het type BT-3200, is uitgerust met een Heidenhain iTNC530 besturing en lineaire geleidingen, die zich onder andere lenen voor frezen met hogere snelheden op grote machines. Het bereik van de BT-3200 is 3200 x 1200 x 1500 mm. Met de automatische universele freeskop zijn ook complexe bewerkingen mogelijk. De machine is verder voorzien van een gereedschapmagazijn met 40 posities en een automatische gereedschapwisselaar. De koeling vindt plaats door de spil. Ook drie spanentransporteurs maken deel uit van de machineconfiguratie.

Het familiebedrijf Zandstra Metaalbewerking levert hoogwaardig draai- en freeswerk aan uiteenlopende sectoren: offshore, automobielindustrie, (petro-)chemie, scheepvaart, recyclingindustrie en algemene machinebouw. Met name in groot freeswerk (speciaal solids) en het boren van pijpplaten is veel ervaring opgebouwd. Zandstra beschikt voor deze werkzaamheden over een eigentijds machinepark van CNC-draai en freesmachines, waaronder freesbanken van Hartford en Hedelius, die eveneens deel uitmaken van het programma van Promas.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Bedfreesmachine CME versterkt Ferrum

12-02 Ferrum Grootverspaning uit Budel heeft sinds kort de CME FCM9000 bedfreesmachine in gebruik. De…

Featured

Kiheung bedfreesmachine prominent op open huis Dormac

15-11 Speciaal voor het Open Huis op 20 en 21 november, heeft Dormac CNC Solutions…

Geen categorie

Open dag Verspaning Sas van Gent rond grote bedfrezers

18-08 Verspaning Sas van Gent houdt op zaterdag 6 september een Open Dag. Aanleiding hiervoor…

Emo

Kiheung combineert bedfreesfunctionaliteit met bewerkingscentrum

26-08 De Zuid-Koreaanse machinefabrikant Kiheung komt met een bewerkingscentrum dat is uitgerust met een Huron…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV