Zevij-Necomij groeit fors in 2018

0
281

Inkooporganisatie voor de technische groothandel Zevij-Necomij heeft in 2018 een omzetstijging van 8,8 % behaald. Dit resulteert in een omzet van € 537 miljoen. Tevens nam het bedrijf begin dit jaar een nieuw pand in gebruik, dat als extra magazijn gaat dienen.

Van de totale groei in 2018 bij Zevij-Necomij uit Oosterhout is 3,3 % afkomstig van nieuwe leden en 5,5 % betreft autonome groei. Bij de Nederlands industriegroothandels steeg de omzet met 7,1 %, bij de aangesloten Nederlandse bouwgroothandels met 4,8 % en bij de aangesloten Belgische groothandels, waar het onderscheid tussen in bouw en industrie minder duidelijk is, steeg de omzet met gemiddeld 6,2 %. De magazijnomzet bij Zevij-Necomij in Oosterhout nam dit jaar toe met 12 %. Dit alles maakt dat de omzet van Zevij-Necomij uitkomt op € 537 miljoen.

Uitbreiding van het magazijn
In 2018 heeft Zevij-Necomij serieuze stappen gezet om de marktpositie van de aangesloten groothandels verder te verstevigen. Zo ligt de focus op conditieverbetering aan de inkoopkant, maar ook op dataverwerking en de uitbouw van de logistieke diensten. “Voor Zevij-Necomij was 2018 een jubileumjaar”, zegt Marc de Dobbelaere, directeur Zevij-Necomij. “Al 65 jaar hebben de aangesloten groothandels belang bij gezamenlijk inkopen. Met de stijging van de totale omzet stijgt ook de magazijnomzet mee en het zag er naar uit dat we in 2019 tekort aan magazijnruimte zouden krijgen. Begin januari 2018 deed de gelegenheid zich voor om het pand van de buurman, te kopen aangezien zij verhuisden. We hebben als Zevij-Necomij de kans gegrepen en het bedrijfsterrein met de gebouwen en inventaris aangekocht. Per 1 januari is het pand in gebruik genomen. Totaal beschikt Zevij-Necomij nu over 11.000 m² magazijnruimte. Voldoende ruimte om hier de komende jaren verder in te groeien.”

Groei bij de leden
In 2018 is Schipper Technisch Handelsburo als Zevij-Necomij contractant toegetreden. Daarnaast was er ook veel groei binnen de leden. Mastermate heeft 2 nieuwe vestigingen geopend en Eurokey and Locksystems overgenomen. De GBI Groep heeft 2 nieuwe leden geïntroduceerd, namelijk GBI Work ’n Tools en GBI Dick Smits. Daarnaast opende A. Timmermans IJzerhandel een nieuwe vestiging en is Texas NV toegetreden tot de Groco Group. Asamco heeft drie nieuwe leden mogen verwelkomen, namelijk Mapeco, Ofius en Herman Motoren. Zo wordt 2019 door Zevij-Necomij gestart met 130 contractanten die in Nederland en België in totaal 595 vestigingen vertegenwoordigen.