Zimmer robotstartbox integreert grijper binnen enkele minuten

Met de Start-Z presenteert Zimmer een eenvoudige manier om in slechts enkele minuten een grijper te integreren in een robotautomatiseringsoplossing. De robotstartbox bevat alle benodigde componenten, zoals de grijper, de communicatiemodule, de intuïtieve bedieningssoftware en de verbindingselementen.

Met de Start-Z robotstartbox van Zimmer kan een grijper snel geintegreerd worden in een robotautomatisering (foto: Zimmer)

Zimmer, in Nederland vertegenwoordigt door ZVS Techniek, maakt met de nieuwe robotstartbox voor beginners en experts in robotica en handlingtechnologie het mogelijk om in korte tijd een robottoepassing werkelijkheid te laten worden. De aansluitklare SCM-communicatiemodule wordt in de robotcontroller geplaatst en met de aansluitklare kabel op de controller aangesloten. De grijper kan nu worden bediend via een externe of interne robotkabel. De grijpparameters kunnen met een pc worden ingeleerd.

Nadat de hardware succesvol is geïntegreerd, ondersteunt de intuïtieve Guide-Z setup-software bij de verdere configuratie van de grijper. Guide-Z is een wizard voor de snelle en eenvoudige inbedrijfstelling van componenten en maakt een gebruikersgestuurde implementatie mogelijk. Schakelen tussen Guide-Z-, Expert-Z- en Monitor-Z-modi is mogelijk met één en dezelfde softwaremodule. Expert-Z is de softwaretool voor alle grijpdeskundigen. Hiermee kunnen de via Guide-Z gedefinieerde grijpparameters optioneel voor de betreffende toepassing worden geperfectioneerd.

Met Monitor-Z kan de status van de grijpeenheid tijdens het gebruik in één oogopslag worden gevolgd. Grijpposities, bedrijfstoestanden – alles direct op één scherm om de systeembeschikbaarheid op het maximale niveau te garanderen.

De comfort-app garandeert een eenvoudige installatieprocedure

De comfort-app garandeert een eenvoudige installatieprocedure

Comfort-app voor soepele automatische modus

Verder biedt de Zimmer Group een op de robotfabrikant afgestemde comfort-app aan, waarmee een grijper comfortabel en direct via de betreffende robotbesturing kan worden aangestuurd en bediend. Het garandeert een eenvoudige installatieprocedure en bevat alle nodige commando’s voor een soepele automatische modus. Daarmee is binnen enkele minuten plug and work of plug and grip te realiseren.

 

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X