Zuidberg vergroot snijcapaciteit

0
224

Ter vergroting van de productiecapaciteit is een nieuwe lasersnijmachine toegevoegd aan het machinepark van Zuidberg Staalservice in Ens. Deze machine is gekoppeld aan het automatisch Stopa magazijnsysteem en sluit hierdoor naadloos aan bij de huidige productiestrategie, waarbij slechts 80% van de maximale productietijd ingepland wordt.

 

De Trumpf TruLaser 5030 fiber met een laservermogen van 8000 Watt, kan plaatstaal tot 25 mm dik snijden. De ‘Smart Beam Control’-techniek controleert de focuspositie van de laser continu en past deze aan wanneer deze afwijkt. Hierdoor blijft de kracht en positie van de laser onder alle omstandigheden constant. Kwaliteit en procesveiligheid blijven zo gewaarborgd. Deze lasersnijder biedt ook hoogwaardige en gladde snijhoeken op alle plaatdiktes door haar ‘BrightLine fiber’-functie. Dit is een slimme combinatie van onder andere een speciaal optisch systeem en stromingsgeopimaliseerde sproeiers. Hierdoor levert de machine de hoogst haalbare werkstukkwaliteit.

Flexibel ontwikkelen
De toevoeging van de Trumpf TruLaser 5030 is een praktische toepassing van een aanvullende productiestrategie. Zuidberg volgt de Quick Response Manufacturing (QRM) strategie, waarbij slechts 80% van de maximale productietijd ingepland wordt. In de resterende 20% productietijd kunnen bijvoorbeeld spoedorders worden opgepakt of kan extra aandacht worden besteed aan kwaliteit en procesverbetering. Op deze manier kan Zuidberg fluctuaties in aanvragen gemakkelijker opvangen.