Doosan zet op EMO tandje bij in productiviteit

0
337

Doosan Machine Tools zal tijdens de komende EMO in Hannover 22 machines tonen, waarvan 10 op draaigebied en 12 op freesgebied. Aan de hand van doorontwikkeling en uitbreiding van zowel succesvolle bestaande als nieuwe modellen zal de Zuid-Koreaanse machinefabrikant laten zien dat ze zwaar inzet op voortdurende vernieuwingen.

Bij nagenoeg alle productgroepen zijn de verbeteringen terug te vinden in hogere acceleratie en deceleratie, hogere ijlgangsnelheden, hoger koppel in de lage toerentallen, thermische compensatie en procesmonitoring. Ook is de oliesmering grootschalig vervangen door vetsmering, waarmee de fabrikant haar reputatie op het gebied van Green Machining hoog houdt.

Twin Spindle draaicentrum
Een van de highlights is het twin spindle draaicentrum Puma TW2600GL, dat is uitgerust met dubbele, naast elkaar opgestelde spindels en een snelle gantryloader. De machine levert een extreem korte indexeringstijd van de turret, een minimale downtime en een hoge productiviteit. De Puma TW2600-serie biedt, met 18,5 kW vermogen op de spillen, standaard een zware verspaningscapaciteit.

Dubbele freesspil
Doosan zet het concept van dubbele spindels ook in het nieuwe bewerkingscentrum DMP 500/2SP in. Dit nieuwe bewerkingscentrum is uitgerust met een dubbele freesspil en een dubbele gereedschapswisselaar. Daarmee biedt Doosan een freessysteem waarmee de productie ten opzichte van een bewerkingscentrum met een enkelvoudige spil, verdubbeld kan worden.

Deze machine, ontworpen om kleine onderdelen in een hoog volume te bewerken, levert een hoge nauwkeurigheid binnen een gebruiksvriendelijke werkomgeving, zelfs bij een spilsnelheid van 12.000 rpm. Beide spindels zijn direct gekoppelde spindels met een maximaal vermogen van 18,5 kW.

Multi-tasking machines
Op het gebied van multi-tasking machines zet Doosan de ontwikkelingen door, zowel voor kleinere modellen, 6/8 inch klauwplaat, als grotere modellen, 21/24 inch klauwplaat. Doosan zal tijdens de EMO de bestaande modellen SMX 2600ST en SMX 3100ST tonen, uitgevoerd met een extra lower turret, waarmee de mogelijkheden voor multi-tasking nog verder zijn uitgebreid.

Doosan wordt in Nederland vertegenwoordigd door Dormac CNC Solutions, dat tijdens de EMO met de volledige crew op de stand van Doosan Machine Tools aanwezig is.

Doosan, hal 27, stand A20

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein