Staal draaien onder onstabiele omstandigheden

0
836

Sandvik Coromant komt met de wisselplaat-hardmetaalsoort GC4335 voor het draaien van staal wanneer onstabiele omstandigheden of trillingproblemen optreden.

GC4335 is ontworpen voor een veilige en voorspelbare bewerking, voor kortere cyclustijden en voor een beter machinegebruik doordat er minder stops nodig zijn en de wisselplaat langer meegaat. De klanten profiteren van een verbeterd proces met minder breukrisico voor de wisselplaat, van lagere kosten per component en een kortere terugverdientijd van de investering.

GC4335, dat gebruikt maakt van Inveio-coatingtechnologie voor maximale thermische bescherming, heeft een groter uithoudingsvermogen voor het draaien van staal. Dit is te danken aan een verbeterde snijkantzekerheid in vergelijking tot de vorige hardmetaalsoortgeneratie, in combinatie een grotere weerstand tegen flankslijtage, plastische vervorming en kraterslijtage.

“De nieuwe GC4335 is bijzonder geschikt voor ongelijkmatig gesmede oppervlakken, waarbij voor het draaien snel en vaak de wisselplaat moet worden vervangen wegens vermoeidheid en breuk,” aldus Bimal Mazumdar, productmanager draaien.

Van de voordelen van GC4335 kunnen met name algemene metaalbewerkingsbedrijven, automobielfabrieken en hun toeleveranciers en bedrijven in de olie- en gassector profiteren. Vooral voor componenten zoals buizen, kleppen, krukassen, differentieelbehuizingen, flenzen en ringen, om er een paar te noemen.

Om de potentiële voordelen te demonsteren heeft een vergelijkende test waarbij een externe vlakdraai-operatie zonder koeling uitgevoerd werd, aangetoond dat GC4335 de wisselplaat van de concurrent overtrof op ongelegeerd staal (220 HB), door maar liefst 3647 voltooide componenten te produceren in vergelijking met de slechts 1980 van de concurrent (een stijging van 84%). De tijd in de snede voor deze nabewerking was twee seconden per component, waarbij de snijsnelheid 145 m/min (475 ft/min), de voeding 0,4 mm/omw (0,016 in/omw) en de snedediepte 0,35 mm (0,014 in) waren. Even significante verbeteringen zijn haalbaar ten opzichte van GC4235, de vorige generatie wisselplaat-hardmetaalsoort van Sandvik Coromant. Het GC4335-assortiment is beschikbaar in T-Max P en CoroTurn 107.

GEEN REACTIES

Nieuw op MetaalPlein