13 medals of excellence op WK

0

Team Nederland heeft tijdens WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor beroepen, die van 22 tot en met 27 augustus plaatsvonden in Kazan (Rusland) 13 medals of excellence in de wacht gesleept.

Zo’n medaille wordt alleen uitgereikt bij het verrichten van een bovengemiddelde prestatie. De beste score van Nederland werd behaald door mbo-student Jasper Olthuis (Deltion College, Zwolle) in de categorie Elektrotechniek. Hij mag zich ‘Best of Nation WorldSkills 2019’ noemen. Ook waren er onder meer medals of excellence voor Hugo Rijsman, Lassen (Deltion College), Jasper van Kol en Rick Jooren, Mechatronica (Summa College, Eindhoven).

Jos de Goey, algemeen directeur WorldSkills Netherlands, tevens gekozen tot voorzitter van WorldSkills International: “Het is natuurlijk superjammer dat Nederland deze keer geen podiumplek heeft weten te bemachtigen. Dat is ook erg moeilijk op het wereldtoneel, maar zóveel medals of excellence zegt iets over de enorme inspanningen die de deelnemers hebben geleverd en over het vakmanschap dat de economie zo goed kan gebruiken, mbo studenten staat een mooie toekomst te wachten.”