3Nine olienevel separator kan via net gemonitord worden

0

3Nine heeft samen met enkele partners een IoT-oplossing ontwikkeld, waarmee haar olienevel separatoren via het net kunnen worden gemonitord. Deze Internet of Things/Industrie 4.0 noviteit wordt gedemonstreerd op de AMB.

De oplossing is een geïntegreerde webservice die de klant voorziet van realtime informatie over zijn olienevel separator(en). In deze separator zit een monitor, die continu operationele  data verzamelt over luchtstroom en gescheiden olie. Via het 3G netwerk wordt al deze sensor data naar de ST Solutions Cloud Service (van de ene partner) gezonden, waar de HiQ web interface (van de andere partner) de informatie analyseert en presenteert. Dit toestel is ontwikkeld op een manier die het makkelijk maakt contact te leggen met andere externe sensoren. Hierdoor is er ruimte voor meer data dan alleen de informatie over het functioneren van de olienevel separator, zoals de luchtkwaliteit buiten de machine door de operator, de temperatuur en het niveau van de snijvloeistof. Deze oplossing geeft dan ook niet alleen een overzicht van de 3Nine olienevel separatoren maar kan ook belangrijke informatie over de omstandigheden in de werkplaats communiceren.

Test door Sandvik
Sandvik was de eerste klant die de interface heeft mogen proberen. De resultaten zijn positief: men kan op afstand in realtime het proces in de gaten houden. De R&D afdeling van Sandvik heeft gezien wat het combineren van data verkregen van 3Nine en andere data van het bewerkingsproces kan opleveren. Op deze manier wordt het onderzoekswerk verrijkt met belangrijke informatie waarop besluitvorming kan worden gebaseerd. De remote monitoring heeft ook het dagelijks werk van de operator bij Sandvik gemakkelijker gemaakt. Hij ontvangt waarschuwingen en alarmeringen onmiddellijk via het web. Ze gebruiken de oplossing om ook de trilling in de machinegereedschappen en de pH-waarde van de snijvloeistof te meten. Hiermee kunnen ze direct zien welke acties nodig zijn en ook krijgen ze een gedetailleerde continue blik op de kwaliteit van de snijvloeistof.

3Nine wordt in Nederland vertegenwoordigd door Glavitech.
3Nine, hal 8 stand 8C91