54e Boessenkoolprijs voor gouden duo Sven en Kjeld

Sven Oude Heuvel en Kjeld Lohuis hebben met hun e-Skelter project de 54e Boessenkoolprijs gewonnen. De prijs werd dinsdag uitgereikt op het Alma College in Almelo.

Sven en Kjeld hebben een bestaande skelter, die vorig jaar als metaalproject op school was gemaakt, omgebouwd tot een geavanceerde e-Skelter.

Sinds 1969 is het een jaarlijkse traditie om deze prijs toe te kennen aan jong technisch talent in de regio. De prijs benadrukt de sterke betrokkenheid van Machinefabriek Boessenkool bij technische opleidingen en dient ook als stimulans voor toekomstig technisch talent in de regio.

Prijswinnaars Sven en Kjeld

Door de samenvoeging van drie scholen tot het Alma College, was het afgelopen jaar uitdagend. Maar ondanks de onrust, beperkte werkplaatsruimte en uitdagingen om projecten op te pakken, hebben Sven en Kjeld zich volledig ingezet voor hun e-Skelter project. Ze zijn afkomstig van verschillende scholen, maar volgen beiden dezelfde opleiding: Produceren, Installeren en Energie (PIE). Bovendien komen ze allebei uit Tubbergen, waar ze elkaar kennen van de scouting.

Directeur Eelco Osse van Machinefabriek Boessenkool feliciteert Sven Olde Heuvel met zijn prijs.

Directeur Eelco Osse van Machinefabriek Boessenkool feliciteert Sven Olde Heuvel met zijn prijs.

Het e-Skelter project

Onder begeleiding van het PIE docententeam hebben Sven en Kjeld een opmerkelijke prestatie geleverd. Ze hebben een bestaande skelter, die vorig jaar als metaalproject op school was gemaakt, omgebouwd tot een geavanceerde e-Skelter. Deze ombouw was een doorontwikkeling, waarbij de skelter werd voorzien van elektrische aandrijving (voor- en achteruit) en werd uitgerust met diverse verlichtingsopties, waaronder grootlicht en richtingaanwijzers. De e-Skelter blijft nu op school om volgend jaar mogelijk nog verder doorontwikkeld te worden.

Gouden duo

De Boessenkoolprijs is voor Sven en Kjeld de beloning voor hun inzet en toewijding aan dit project. Beiden hebben zich volledig, zowel tijdens de projecturen als in tussenuren en zelfs in hun vrije tijd, gestort op de ontwikkeling van de e-Skelter. Sven staat bekend als iemand die eerst denkt en dan handelt, rustig blijft en altijd het overzicht houdt. Kjeld daarentegen is iemand die eerst doet en dan nadenkt, altijd een oplossing ziet en enthousiasme uitstraalt. Deze complementaire eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat ze als een gouden duo hebben samengewerkt en gecommuniceerd tijdens het e-Skelter project. Ze waren eerlijk tegen elkaar, zetten door wanneer het tegenzat, behielden hun energie en bleken zelfs in staat om bijna alles te maken zodra ze het eenmaal hadden gezien.

Duimpje omhoog van Eelco Osse voor Kjeld Lohuis, die ‘digitaal’ toch aanwezig kon zijn bij de prijsuitreiking.

Duimpje omhoog van Eelco Osse voor Kjeld Lohuis, die ‘digitaal’ toch aanwezig kon zijn bij de prijsuitreiking.

Veelbelovend technisch talent

Machinefabriek Boessenkool heeft altijd grote belangstelling voor jong talent. De jaarlijkse uitreiking van de Boessenkoolprijs dient als een krachtig statement van betrokkenheid bij de technische opleidingen in de regio en het belang van toekomstig metaal-technisch talent. De prijs fungeert als een stimulans voor technische leerlingen om te kiezen voor uitdagende en innovatieve functies in de techniek. Het aantrekken van getalenteerde jongeren is cruciaal. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor de bloei van bedrijven in de metaal- en elektrobranche. “De Boessenkoolprijs is een middel waarmee we dit enthousiasme willen aanwakkeren en de jonge generatie willen inspireren om te streven naar een veelbelovende carrière in de techniek”, aldus directeur Eelco Osse, die de prijs zelf uitreikte.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Boessenkoolprijs weer ‘normaal’ uitgereikt

07-07 De afgelopen jaren was er regelmatig een groep of team de prijswinnaar maar dit…

Bedrijf en Economie

Boessenkoolprijs voor álle 13 afstudeerders Pius X College

03-07 In het Pius X College in Almelo is voor de 51ste keer de Boessenkoolprijs…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema