Boessenkoolprijs weer ‘normaal’ uitgereikt

In het Pius X College in Almelo is dinsdagavond voor de 52ste keer de Boessenkoolprijs uitgereikt. Deze prijs is een jaarlijkse traditie waarmee Machinefabriek Boessenkool wil onderstrepen dat ze nauw betrokken is bij de technische opleidingen en het toekomstige technische talent in de regio.

Sam Witteveen ontvangt de prijs van Eelco Osse, directeur Machinefabriek Boessenkool.

De afgelopen jaren was er regelmatig een groep of team de prijswinnaar maar dit jaar is de Boessenkoolprijs weer ‘normaal’ naar één leerling van het Pius X College gegaan. Na een vol jaar met corona was het fijn om dit jaar ook weer normaal de prijsuitreiking te mogen doen.

Prijs voor Sam Witteveen

Voor Sam Witteveen was de verrassing groot toen hij naar voren werd geroepen. Daar kreeg hij te horen waarom de keuze op hem was gevallen: altijd een positieve houding tijdens de lessen, nooit melding van een akkevietje bij of met een leerkracht, altijd denken in oplossingen, hoogste cijfer tijdens Praktijkexamen, in 2 jaar enorm gegroeid in de PIE-afdeling (Produceren, Installeren en Energie). Daarna overhandigde Eelco Osse hem het bekende Boessenkoolprijs-certificaat én een praktische en mooie prijs: een goed gevulde gereedschapskist.

Verbinding creëren

Machinefabriek Boessenkool reikt deze prijs jaarlijks uit om verbinding te creëren”, aldus Eelco Osse. “De prijs is bedoeld als stimulans voor de technische leerlingen om te kiezen voor uitdagende, innoverende functies in de techniek. Dat is belangrijk voor die leerlingen zelf, maar zeker ook voor alle bedrijven in de branche metaal & elektro die voortdurend op zoek zijn naar talentvolle medewerkers. Dat geldt dus ook voor Boessenkool, want zonder goed geschoold personeel hebben wij geen bestaansrecht.”

De geslaagde leerlingen van de PIE-afdeling van het Pius X college met hun familie.

De geslaagde leerlingen van de PIE-afdeling van het Pius X college met hun familie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Boessenkoolprijs voor álle 13 afstudeerders Pius X College

03-07 In het Pius X College in Almelo is voor de 51ste keer de Boessenkoolprijs…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X