54U Media doet meer

MetaalNieuws is een uitgave van 54U Media (spreek uit als five for you media) in Apeldoorn, dé uitgever in de metaal. Het maken en verspreiden van MetaalNieuws is onze voornaamste activiteit. Maar 54U Media doet meer, zeker nu de markt veel meer vraagt dan een papieren krant: we creëren content, schieten video’s, maken brochures op en zorgen voor bereik op social media kanalen. Oftewel: we hebben alle mogelijkheden in huis om bedrijven te helpen hun potentiële klanten in de metaalsector te bereiken.

We hebben alle mogelijkheden in huis om bedrijven te helpen hun potentiële klanten in de metaalsector te bereiken.

De 5 in de bedrijfsnaam staat voor de vijf oprichters, die samen eigenaar zijn 54U Media BV. Dat zijn Harold Draaijer, Vincent Span, Eric Weustink, Rijnier van Kesteren en Ingrid Schaake. Zij waren alle vijf werkzaam bij Uitgeverij de Ruygt en hebben dit bedrijf op 1 september 2011 overgenomen van Peter de Ruygt. Er is dit jaar dus sprake van een dubbel jubileum; niet alleen viert MetaalNieuws het 20-jarig bestaan, tevens bestaat 54U Media 10 jaar.

54U Media is tegenwoordig een full-service mediabedrijf, dat actief is in de markt voor de technische industrie in Nederland, met name de metaalbewerkende en metaalverwerkende industrie. De (print) uitgave van het vakblad MetaalNieuws vormt samen met bijbehorende website de basis van onze uitgeverij. Maar in de loop der jaren heeft ons bedrijf zich ontwikkeld van de uitgever van een eens per veertien dagen verschijnend vakblad tot een moderne multimediale uitgeverij, die volop oog heeft voor de digitale ontwikkelingen en een vaste plek heeft veroverd in de metaalbranche, maar ook daar buiten. Onze belangrijkste titels zijn MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws, en VerspaningsNieuws.

Goed ingespeeld team

54U Media is een dienstverlenende, servicegerichte organisatie, die dicht bij de klant staat. Wij hechten veel waarde aan een goed persoonlijk contact. Onze kleine ploeg vormt een goed ingespeeld team, waarbinnen iedereen zijn eigen taken heeft. Zo kunnen we snel en efficiënt heel wat werk verzetten en veel productie draaien. Jarenlang was het werk van een uitgeverij vrij overzichtelijk: we verkochten advertenties, zorgden voor kopij (teksten en foto’s) en maakten die op in een krant. Die lieten we vervolgens drukken en bezorgen.

Maar zo eenvoudig is het al lang niet meer. Naast de krant zijn er veel meer mogelijkheden om te communiceren met de metaalindustrie. Je wilt tegenwoordig digitaal met je informatie op de mobiele telefoon of de laptop van de metaalondernemer terecht komen. Niet alleen met teksten, maar steeds vaker ook met bewegend beeld. Er zijn andere behoeftes ontstaan dan advertenties in MetaalNieuws. 54U Media biedt tal van mogelijkheden om in de behoefte te voorzien en kan daarbij bogen op heel veel kennis en contacten in de markt.

De website

De basis van dit alles is MetaalNieuws.nl. de nieuwswebsite met actuele berichtgeving voor en door de metaalbranche. Dit gecombineerd met het laatste productnieuws zorgt voor een zeer uitgebreide lezerskring waardoor uw banner of advertorial, heel gericht binnen uw doelgroep, een zeer hoge attentiewaarde verkrijgt. Mede door de combinatie met de MetaalNieuwsBrief heeft MetaalNieuws.nl maandelijks zo’n 35.000 bezoekers. Kortom uw online media uiting op deze nieuwssite versterkt uw naamsbekendheid en zal zorgdragen voor een toename van het verkeer naar uw website.

De MetaalNieuwsBrief

Met uitzondering van de feestdagen en zomervakantie krijgen de ruim 8.400 abonnees iedere dinsdag en donderdag het laatste MetaalNieuws in hun mailbox. Op jaarbasis verschijnen er dus minimaal 90 MetaalNieuwsBrieven. Extra MetaalNieuwsBrieven verschijnen in aanloop naar vakbeurzen en overige metaalgerelateerde evenementen.

Sterk met tekst

Dankzij de jarenlange ervaring in de metaalbranche begrijpt het team van 54U Media als geen ander wie uw doelgroep is, wat hen bezighoudt en nog belangrijker, hoe deze potentiële klanten voor jouw bedrijf te bereiken zijn.

In een tijd vol beelden en video’s, kunnen juist opvallende en makkelijk leesbare teksten overtuigen. Webteksten en juist gekozen zoekwoorden (SEO) geven jouw website bijvoorbeeld een betere ranking in Google. 54U Media schrijft makkelijk leesbare teksten die jouw bedrijf, product of dienst overtuigend en onderscheidend kunnen positioneren. Want daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Een mooi klantverhaal, een nieuw pand, een jubileum, een nieuwe machine of een ander leuk nieuwtje dat je wilt melden? Onze ervaren vakredacteuren kunnen worden ingeschakeld voor het schrijven van een persbericht, exclusief klantverhaal, bedrijfsreportage of een achtergrondartikel.

DTP werkzaamheden

Naast het uitgeven van de eerder genoemde vakbladen kunnen wij u ontzorgen op het gebied van:
• Ontwerp en opmaak van brochures, flyers en folders
• Ontwerp en opmaak van beursmaterialen
• Ontwerp en opmaak van print advertenties
• Ontwerp en opmaak van online advertenties/banners

Nieuwe website

Achter de schermen wordt er ook hard gewerkt aan de geheel nieuwe website van 54U Media, die naar verwachting begin Januari 2022 online zal komen. Uiteraard hoeft u daar niet op te wachten en kunt u voor meer informatie nu al contact opnemen met de media adviseurs Harold Draaijer (06-51193132) of Vincent Span (06-51193408).

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nat verspanen van grafiet is teamprestatie

27-06 Het verspanen van grafiet is nog altijd een flinke uitdaging voor gereedschap- en matrijzenmakers.…

Verspanen

Mazak steekt alle energie in Open House in Leuven

20-06 Mazak richt zich volledig op het eigen Open House in Leuven, waar de specialist…

Verspanen

Nieuwe generatie brengt verse knowhow in familiebedrijf

16-06 Om een antwoord op die vragen te krijgen spraken we met Maurits en David…

Verspanen

Index presenteert nieuw G220 draai-freescentrum op Open Huis

16-06 Het open huis was voor Index een perfect moment om officieel het nieuwe Index…

Columns

Prutsen in de schuure

16-06 Door projectleiders word je wel eens gevraagd hoelang een ontwikkelproces gaat duren. Wat mij…

Verspanen

Studenten en bedrijfsleven bewandelen pad van Smart Sustainable Manufacturing

15-06 Het lectoraat geeft deelnemende maakbedrijven de kans om samen met technische studenten uit verschillende…

Personeel en Opleiding

Industrie staat te springen om breed inzetbare mechatronisch ingenieurs

11-05 Mechatronica is onmisbaar voor de industrie. Het komt overal terug. Denk aan robots, productielijnen…

Verspanen

Index presenteert nieuw G220 draai-freescentrum op Open Huis

04-05 Het open huis was voor Index een perfect moment om officieel het nieuwe Index…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X