Geavanceerde buismetingen

0

Hexagon, ontwikkelaar van metrologische software en hardware, heeft een update gepubliceerd voor TubeShaper, het platform voor buisontwerp, -analyse en -productie. Deze nieuwe versie introduceert nieuwe functies voor klanten in de buizen- en pijpenindustrie, waaronder inspectie van rechthoekige buisprofielen en nieuwe rapportagefunctionaliteit.

TubeShaper v2 biedt tevens een innovatief nieuw licentiemodel dat het voordeliger maakt om met meerdere gebruikers meetresultaten en buigontwerpen te delen tussen verschillende locaties. Onder dit nieuwe licentiemodel maakt een laaggeprijsde ‘offline’-licentie het mogelijk dat opzichters, ingenieurs en ontwerpers apart van operators die op de werkvloer buizen meten aan TubeShaper-projecten kunnen werken, zodat meer taken tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd. Dit bespaart tijd en minimaliseert software-investeringen.

“Door de hoge volumes is efficiëntie cruciaal bij buizenproductie, dus met deze nieuwe versie van TubeShaper hebben we ons gericht op hoe we onze klanten kunnen helpen tijd te besparen”, vertelt Anthony Vianna, Product Manager voor mobiele meetarmen bij Hexagon. “De nieuwe offline-licentie is ontworpen om designteams de mogelijkheid te bieden om te ontwerpen en metingen te plannen zonder daarbij knelpunten te creëren die de operators op de werkvloer storen.” In deze update is het grote scala aan buigmachines waarmee TubeShaper compatibel is uitgebreid. Het bevat machines van marktleiders waaronder Eaton Leonard, BLM, Addition MT, Numalliance en meer.

Deze versie van TubeShaperbeschikt nog steeds over de grote verzameling populaire functies, waaronder terugveerbeheer en buigingsmetingen voor nauwkeurigere resultaten bij scherpe en flauwe bochten. De ‘schets’-functie stelt gebruikers in staat een eerste buis te creëren met slechts enkele gedigitaliseerde harde punten en dankzij de automatische aanmaak van rapportages kunnen resultaten onmiddellijk met elke locatie worden gedeeld.