ACE gasveren vereenvoudigen Covid-19 diagnose

Vooral tijdens de coronapandemie hebben intensivisten snel röntgenfoto’s van de longen van geïnfecteerde patiënten nodig. Mobiele röntgenapparatuur is bij het stellen van de diagnose een van de effectiefste hulpmiddelen. Toen de Chinese stad Wuhan werd getroffen door de eerste besmettingsgolf kon het bedrijf Wandong in recordtijd röntgenapparatuur leveren, voorzien van gastrekveren van ACE Stoßdämpfer.

De beelden van Wuhan begin 2020 staan in ons geheugen gegrift. Alles werd uit de kast getrokken om de coronacrisis te bestrijden. Er was maar weinig tijd om patiënten met zware symptomen van Covid-19 te behandelen. De criteria waaraan artsen, verplegend personeel en leveranciers van medische apparatuur moesten voldoen, waren daarom extreem hoog. Dat gold ook voor Bejing Wandong Medical Technology, specialist in diagnostische beeldvormingsapparatuur.

Dankzij intelligente productie- en serviceprocessen slaagde het bedrijf erin om in korte tijd grote hoeveelheden apparatuur te leveren. Bij de dringend noodzakelijke digitale mobiele röntgenapparatuur was echter extra hulp nodig van de leverancier, die snel industriële gasveren moest kunnen leveren.  Mobiele röntgenapparaten voor de digitale radiografie (DR) zijn een belangrijk technisch hulpmiddel voor artsen. Ze zijn robuust en de kwaliteit van de foto’s is net zo goed als die van vaste DR-apparatuur. Nog belangrijker is hun flexibiliteit, omdat medisch personeel hiermee bijna overal de longen van de patiënten kan bekijken. Tegelijkertijd komt er in vergelijking met eerdere oplossingen minder straling vrij.

Korte levertijden ACE

Ten behoeve van een verdere verbetering van de veiligheid voor de gebruiker van mobiele oplossingen had Wandong voor de pandemie de markt voor gasveren al verkend en producten van diverse producenten getest. Doel was om de bedrijfsrisico’s bij het bewegen van de röntgenarm van het apparaat te verminderen. Het medisch personeel moet deze arm omhoog doen en exact positioneren om een bepaalde controlepositie te bereiken, die afhankelijk van de anatomie van de patiënt kan verschillen. Daarom zijn de kwaliteit en betrouwbaarheid van de industriële gasveren belangrijk om de arm tijdens het maken van de röntgenfoto’s op zijn plek te kunnen houden.

Al in de testfase bleek dat de gasveren van ACE de eerste keus waren. Toen de gezondheidscrisis in Wuhan haar hoogtepunt bereikte en ACE in korte tijd honderden kwalitatief hoogwaardige eenheden kon leveren, was Wandong ervan overtuigd dat ze de juiste leverancier hadden gevonden.

De gastrekveren van het type GZ-28-450 zorgen ervoor dat de röntgenarm in de gewenste positie blijft staan en helpen bovendien bij het optillen, laten zakken en inklappen van het mechanisme.

De gastrekveren van het type GZ-28-450 zorgen ervoor dat de röntgenarm in de gewenste positie blijft staan en helpen bovendien bij het optillen, laten zakken en inklappen van het mechanisme.

De gekozen gastrekveren van het type GZ-28-450 hebben in meerdere opzichten een positief effect op de gebruiksvriendelijkheid. Ze zorgen ervoor dat de röntgenarm in de gewenste positie blijft staan en helpen bovendien bij het optillen, laten zakken en inklappen van het mechanisme. Daarbij is hun werking precies andersom dan die van traditionele gasdrukveren. De zuigerstang bevindt zich in onbelaste toestand in de cilinder. Door de gasdruk in de cilinder wordt de zuigerstang naar binnen gezogen. Constructeurs kunnen bij de onderhoudsvrije en inbouwklare gastrekveren van ACE kiezen uit een diameter van 15 tot 40 mm en krachten van 50 N tot 5.000 N. In de mobiele röntgenapparatuur van Wandong worden modellen met een diameter van 28 mm, een maximale trekkracht van 1.200 N en een slaglengte van 450 mm gebruikt. Alle gasveren van ACE hebben een hardverchroomde zuigerstang en een geïntegreerd glijlager, en beschikken daardoor over een hoge standtijd. Nog een voordeel: onafhankelijk van de slaglengte kan de trekkracht via een ventiel nog worden aangepast.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Hydraulische remcilinders maken handling in cleanrooms eenvoudiger

17-07 Microbiologische milieubewaking is geregeld via ISO-richtlijn 18593. Het productassortiment van Pinpoint Scientific omvat onder…

Toeleveren

Meer toepassingen gasveren door RVS-varianten

16-01 De industriële gastrek en -drukveren van ACE zijn verkrijgbaar in de RVS-legeringen 304 en…

Toeleveren

Kleine stootdempers aan zet bij productie halfgeleiders

07-11 Fotolithografie is een sleuteltechnologie bij de fabricage van micro-elektronische componenten en schakelcircuits en bij…

Toeleveren

Winterse topprestaties met ACE gasveren

07-03 Aarts was in 2020 de enige atleet met een zware lichamelijke beperking die met…

Toeleveren

Maatwerk met Magnum demper van ACE

30-11 Door vooraf berekende specificaties, zoals het verkorten van de slaglengte en optimalisatie van de…

Toeleveren

ACE met TUBUS en kabelveer dempers op Precisiebeurs

01-11 De kabelveer dempers zijn op hun beurt bijzonder goed bestand tegen hitte, kou, zuren,…

Toeleveren

ACE structuurdempers voorkomen botsingen in automotive industrie

11-10 De structuur- en veiligheidsdempers van ACE van het type Tubus zijn verkrijgbaar in maar…

Toeleveren

Crashdempers voor noodstops

18-08 Deze dempers voor eenmalig gebruik zijn gemaakt van aluminium of stalen buizen, die bij…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema