Meer toepassingen gasveren door RVS-varianten

Industriële gasveren zijn praktische hulpmiddelen bij het openen en sluiten van o.a. kleppen en deksels. Bij ACE Stoßdämpfer zijn ze verkrijgbaar als industriële gasdruk- en gastrekveren. Ze ondersteunen eenvoudig en betrouwbaar de spierkracht van de gebruiker. Roestvrijstalen uitvoeringen breiden het toepassingsgebied verder uit.

Roestvrijstalen uitvoeringen van de industriële gasdruk- en gastrekveren van ACE Stoßdämpfer breiden het toepassingsgebied hiervan verder uit.

De industriële gastrek en -drukveren van ACE zijn verkrijgbaar in de RVS-legeringen 304 en 316 in de types GZ-15 tot GZ-40 en GS-15 tot GS-40 met een diameter van 15 tot 40 mm. Daarnaast zitten industriële gasdrukveren met een diameter van 8 tot 12 mm in de types GS-8 tot GS-12 in RVS 316 in het assortiment. Technisch adviseur Patrick Czeckay licht toe: “Er is relatief minder vraag naar onze kleinere GS-types in RVS en wanneer dat wel het geval is, vragen onze klanten naar de sterkere RVS 316-legering. Bij de industriële gastrekveren is er vanwege hun compacte formaat geen vraag naar nog kleinere roestvrijstalen uitvoeringen.”

Bestand tegen corrosie

Het kwalitatieve verschil tussen de twee soorten RVS is dat het chroomnikkelstaal bij RVS 316 nog molybdeen bevat. Voor de scheepsbouw, bijvoorbeeld bij het openen van luiken of het reguleren van de snelheid bij een uitvarende sloep, ligt de focus van de dempingsspecialist daarom vooral op types van RVS 316. In tegenstelling tot de 304-legering is deze dankzij het molybdeengehalte beter bestand tegen corrosie en zeewater. Met het oog op externe invloeden overtuigen alle roestvrijstalen gasveren van ACE met hun betrouwbare werking, aantrekkelijke uiterlijk en lange levensduur. Hoogwaardige toebehoren geven klanten de mogelijkheid om deze zelf in machines en installaties in te bouwen, vooral omdat de koppelstukken ook in roestvrijstaal verkrijgbaar zijn.

Vanwege hun glanzende uiterlijk worden ze ook veel gebruikt in de openbare ruimte. Daarnaast worden ze toegepast wanneer de hygiëne-eisen nog strenger zijn, zoals in de medische en cleanroomtechnologie en in de levensmiddelenindustrie. Daarom zijn ze standaard gevuld met levensmiddelenolie, die voldoet aan de eisen van FDA 21 CFR 178.3570. Andere toepassingsgebieden zijn de auto-industrie en apparatenbouw, militaire en milieutechnologie alsmede watervoorziening.

Met ventiel

De industriële gasveren van ACE zijn voorzien van een ventiel, waardoor ze flexibel kunnen worden ingezet. De stikstofdruk, en dus de kracht van de gasveer, wordt voor verzending bij ACE op de gewenste waarde gebracht. Ook na installatie van de gasveer in de desbetreffende toepassing kan de kracht met behulp van een vulkoffer echter nog worden aangepast. De specialisten van ACE kunnen hier bij helpen – op locatie, telefonisch, via de chat of de mail.

Klanten kiezen echter ook steeds vaker voor de online calculatietool voor gasveren die te vinden is op de website van ACE. De meest voorkomende toepassingen van industriële gasveren kunnen hier in slechts enkele kliks worden berekend. Zo vinden gebruikers snel de juiste gasveer voor hun toepassing, inclusief het benodigde toebehoren. Ook kan er een montageschets worden gegenereerd. De geselecteerde gasveer kan vervolgens in de webshop worden besteld.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Hydraulische remcilinders maken handling in cleanrooms eenvoudiger

17-07 Microbiologische milieubewaking is geregeld via ISO-richtlijn 18593. Het productassortiment van Pinpoint Scientific omvat onder…

Toeleveren

Kleine stootdempers aan zet bij productie halfgeleiders

07-11 Fotolithografie is een sleuteltechnologie bij de fabricage van micro-elektronische componenten en schakelcircuits en bij…

Toeleveren

Winterse topprestaties met ACE gasveren

07-03 Aarts was in 2020 de enige atleet met een zware lichamelijke beperking die met…

Toeleveren

Maatwerk met Magnum demper van ACE

30-11 Door vooraf berekende specificaties, zoals het verkorten van de slaglengte en optimalisatie van de…

Toeleveren

ACE met TUBUS en kabelveer dempers op Precisiebeurs

01-11 De kabelveer dempers zijn op hun beurt bijzonder goed bestand tegen hitte, kou, zuren,…

Toeleveren

ACE structuurdempers voorkomen botsingen in automotive industrie

11-10 De structuur- en veiligheidsdempers van ACE van het type Tubus zijn verkrijgbaar in maar…

Toeleveren

Crashdempers voor noodstops

18-08 Deze dempers voor eenmalig gebruik zijn gemaakt van aluminium of stalen buizen, die bij…

MetaalNieuws Extra IM

Veel meer mogelijkheden met de juiste materialen

23-06 De combinatie van stikstof en olie Stel je wilt een ombouwkast voor de kliko…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV