AgieCharmilles Laser P 400 U lasertextureert met twee golflengtes

De nieuwe AgieCharmilles Laser P 400 U Femto Flexipulse is ontwikkeld voor het lasergraveren-, -textureren en -markeren van precisie-onderdelen voor horloges en juwelen, kleine inzetstukken, snijgereedschappen en werkstukken met microbewerkingen. Opvallend is dat de machine is uitgerust met een alles-in-een laserkop die twee laserbronnen kan combineren om op hetzelfde oppervlak met een enkele opstelling texturiseer- en graveerbewerkingen uit te voeren.

De laserkop in de nieuwe AgieCharmilles Laser P 400 U Femto Flexipulse maakt het bewerken met twee verschillende laserbronnen mogelijk, waardoor het mogelijk is om complexe onderdelen drie- of vijfassig efficiënt en met de hoogste kwaliteit te bewerken. De Laser P 400 U is de eerste machine die het gebruik van een nanoseconde-laser en femtoseconde-laser combineert met vijfassige texturering. De structuurbewerking is volledig braamvrij en maakt nabehandelingsstappen overbodig. De groene golflengte met de gereduceerde spotgrootte is ideaal voor reflecterende materialen zoals koper, goud en nikkel.

Het modulaire concept omvat een alles-in-één bi-laseroplossing die twee laserstralen combineert voor het structureren en graveren van hetzelfde werkstukoppervlak. De laserkop maakt het mogelijk om automatisch en binnen een seconde van de ene straal naar de andere te kunnen overschakelen. Op deze manier kan de productietijd verkort worden door twee textureringsbewerkingen op dezelfde machine te combineren.

De nieuwe AgieCharmilles Laser P 400 U Femto Flexipulse is uitgerust met zowel een nano- als een femtoseconde-laser (foto: GF Machining Solutions)

De nieuwe AgieCharmilles Laser P 400 U Femto Flexipulse is uitgerust met zowel een nano- als een femtoseconde-laser (foto: GF Machining Solutions)

Veelvoud aan materialen bewerken

De Laser P 400 U Femto Flexipulse is een lasermachine voor productie en voor Research & Development. Met meer dan vier miljoen parametercombinaties kan het een veelvoud aan materialen bewerken, zoals staal, aluminium, grafiet, koper, keramiek, glas, saffier en polymeren. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface kunnen parameters, zoals vermogen, pulssequenties, golflengten en frequenties eenvoudig worden gewijzigd. De hoge productiesnelheid, gecombineerd met een uitstekende bewerkingskwaliteit, maakt de Laser P 400 U een ideale productiemachine. Bovendien zorgt een uitgebreid automatiseringsaanbod voor een eenvoudige integratie in een geautomatiseerde fabriek.

De nieuwe lasermachine is uitgerust met de laatste versie van de GF Machining Solutions’ GF Laser machine software die intelligentie toevoegt aan het lasertextureerproces. Dankzij de Smartpatch-innovatie worden de textuurkwaliteit en machineproductiviteit verbeterd. De 3D MAP software maakt het mogelijk om elk 3D CAD-bestand te importeren en texturen, vormen en figuren te reproduceren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

GF Machining Solutions ondersteunt KSF bij ontwikkeling van medische productieprocessen

16-06 KSF is gevestigd in Tuttlingen (D) en is onderdeel van Hochschule Furtwangen, een van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X