GF Machining Solutions ondersteunt KSF bij ontwikkeling van medische productieprocessen

GF Machining Solutions heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met KSF (Kompetenzzentrum für Spanende Fertigung) om hun inspanningen te ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe productieprocessen voor de medische hulpmiddelenindustrie. Om die reden heeft GF Machining Solutions recent een AgieCharmilles LASER P 400 U Femto Flexipulse en een speciaal aangepaste Mikron MILL S 400 U geleverd bij KSF.

GF Machining Solutions heeft KSF (Kompetenzzentrum für Spanende Fertigung) voorzien van een AgieCharmilles LASER P 400 U Femto Flexipulse en een speciaal aangepaste Mikron MILL S 400 U. (foto: GF Machining Solutions)

KSF is gevestigd in Tuttlingen (D) en is onderdeel van Hochschule Furtwangen, een van Duitslands toonaangevende onderwijs- en onderzoeksuniversiteiten voor medische technologie. KSF heeft een staf van PhD- en Masterstudenten die werken aan zowel fundamenteel onderzoek als projecten die door de industrie worden gesponsord. Om KSF te ondersteunen heeft GF Machining Solutions een AgieCharmilles LASER P 400 U Femto Flexipulse en een speciaal aangepaste Mikron MILL S 400 U geleverd.

De LASER P 400 U Femto Flexipulse is uitgerust met zowel infrarood- als groene laserbronnen voor een optimale controle over het vermogen, de pulsvorm en de -duur. In combinatie met de vijfassige bewerkingsmogelijkheden en eigen software van GF Machining Solutions, kan de LASER P 400 U KSF helpen om unieke producten en nieuwe mogelijkheden te creëren in de functionaliteit van medische hulpmiddelen.

Functionele oppervlakken

Professor Dr. Bahman Azarhoushang, directeur van KSF, heeft verklaard: “We zijn erg verheugd met de samenwerking met GF Machining Solutions en zijn van mening dat de technologie die zij bieden nieuwe mogelijkheden zal bieden voor fabrikanten uit vele industrieën. We verwachten veel interessante projecten te zien die op deze apparatuur worden uitgevoerd.” Onderzoek heeft aangetoond dat de LASER P 400 U een breed scala aan functionele oppervlakken kan creëren – inclusief antibacteriële en hydrofobe oppervlakken, evenals structuren die gunstig zijn voor osseo-integratie. Indien uitgerust met speciale software, kan het ook anti-namaakfuncties creëren.

GF Machining Solutions Medical Segment Manager Erik Poulsen merkte op: “Onze hele organisatie zet zich in om innovatieve, efficiënte technologieën te leveren om medische fabrikanten te ondersteunen bij het aangaan van hun uitdagingen. Onze samenwerking met KSF zal ervoor zorgen dat de ongeëvenaarde mogelijkheden van onze lasertechnologie beschikbaar worden gemaakt voor medische organisaties, zodat ze geavanceerde producten voor hun patiënten kunnen ontwikkelen.”

Speciale Mikron MILL S

Om de KSF verder te ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe productieprocessen voor medische hulpmiddelen, heeft GF Machining Solutions hen een speciaal aangepaste Mikron MILL S 400 U geleverd. Deze machine is uitgerust met een CO2-koelsysteem van Fusion Coolant Systems (Michigan, VS). Het Fusion Coolant Pure-Cut-systeem is geïntegreerd in de MILL S en levert CO2 via de spil. Deze oplossing elimineert de noodzaak voor traditionele koelsmeermiddelen en verhoogt tegelijkertijd de snelheid en efficiëntie van het frezen van harde materialen zoals titanium of roestvast staal. De technologie zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de productiviteit en vermindert tegelijkertijd de kosten en risico’s die gepaard gaan met het reinigen van producten.

“De Mikron MILL S is de perfecte keuze voor het onderzoek dat KSF verricht. De machine wordt al gebruikt door tientallen grote fabrikanten van medische hulpmiddelen die de precisie, thermische stabiliteit en uitstekende dynamische prestaties waarderen. Het is ook een waar genoegen om dit systeem geïnstalleerd en werkend te zien bij KSF. We zijn van mening dat het unieke vermogen van KSF om nieuwe processen te ontwikkelen, onze medische klanten zal helpen om de volledige voordelen van zowel de Mikron MILL S als de CO2-technologieën van Fusion Coolant te benutten”, aldus Poulsen.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

GF Machining Solution introduceert CAM-software voor laser machines

19-07 De nieuwe LaserCAM software biedt verbeterde rekensnelheden, waardoor de tijd die nodig is voor…

Verspanen

GFMS geeft nieuwe generatie draadvonkmachines vijf nieuwe functies

12-06 Een van de nieuwe functies die we tegenkomen in de AgieCharmilles CUT P Pro…

Verspanen

Anteryon bewerkt exotisch glas nauwkeurig en productief met Mikron

23-11 De materiaaleigenschappen van glas bieden veel voordelen voor Anteryon, echter is het bewerkingsproces redelijk…

Verspanen

Nat verspanen van grafiet is teamprestatie

27-06 Het verspanen van grafiet is nog altijd een flinke uitdaging voor gereedschap- en matrijzenmakers.…

Verspanen

GF Machining Solutions ontwikkelt machines voor matrijzenbouw

20-12 De vijfassige MILL P 800 US is ontwikkeld als een compact bewerkingscentrum voor hoognauwkeurige…

Verspanen

GF Machining Solutions legt focus op medische technologie

23-07 Het Medical Solutions Center herbergt alle machines (lasermachines, 3D-metaalprinters, bewerkingscentra en draad- en zinkvonkmachines)…

Verspanen

AgieCharmilles Laser P 400 U lasertextureert met twee golflengtes

07-01 De nieuwe AgieCharmilles Laser P 400 U Femto Flexipulse is ontwikkeld voor het lasergraveren-,…

Bedrijf en Economie

Nog 15 gegadigden voor TechniShow Awards

27-01 After an initial assessment by the professional jury, 15 exhibitors from the upcoming TechniShow…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?