Agressieve Victograin van Pferd uitgebreid

Het programma Victograin slijpmiddelen van Pferd is eind vorig jaar uitgebreid met de korrelgroftes 60 en 80. Hierdoor kan dit hoogrendementsslijpmiddel ook worden gebruikt voor toepassingen, waarbij een fijner oppervlak het bewerkingsdoel is.

Gelijkblijvende hoge agressiviteit, uitzonderlijk afnamerendement, extreem hoge standtijd. – Victograin van Pferd, hier in het Combiclick-systeem.

Victograin werd in 2018 voor het eerst gepresenteerd. “Destijds waren wij erg benieuwd naar de reactie in de markt, omdat wij dachten dat niet iedereen een zo krachtig slijpmiddel zou gebruiken”, blikt Ralf Heimann terug. Hij is productmanager voor onder andere flexibele slijpmiddelen bij de producent van gereedschappen voor de oppervlaktebewerking en voor het doorslijpen van materialen, August Rüggeberg. “Vandaag weten we dat het toen voorzichtig optimistische verwachtingspatroon duidelijk overtroffen werd. Wij ontvangen positieve terugmeldingen van de gebruikers, en niet alleen van degenen die in de grove verspaning werken, maar over de hele linie van veel verschillende gebruikers. Zij bevestigen allemaal, dat onze Victograin gereedschappen het slijpen hebben veranderd en moderner gemaakt.”

Precies gevormde slijpkorrel

De meeste gebruikers hechten veel belang aan de effectiviteit van de driehoekige, precies gevormde hoogrendementsslijpkorrel. “Qua rendement overtreft Victograin andere, gevestigde oplossingen tot circa 20%, en dat bij een gelijkblijvende hoge agressiviteit”, aldus Heimann. “Terwijl andere schuurmiddelen bij het begin van het gebruik een even hoge agressiviteit bieden, verdwijnt dit meestal na een bepaalde gebruiksperiode. De gebruiker reageert hier gewoonlijk op door het gereedschap te wisselen, wat bij de Victograin-gereedschappen op basis van de aanhoudende agressiviteit niet zo is. Daardoor en door het hoge afnamevermogen zijn deze gereedschappen zeer efficiënt. Hierdoor profiteert de gebruiker van een economisch verspaningsproces met snelle arbeidsvoortgang, hoge standtijd en geringere warmte-inbreng in het werkstuk.”

Driehoekig, nauwkeurig ge¬vormd formaat - het hoogren¬dementsslijpmiddel Victograin.

Driehoekig, nauwkeurig gevormd formaat – het hoogrendementsslijpmiddel Victograin.

Optimaal slijpgedrag

De Victograin slijpkorrels worden met een kant van hun driehoekige vorm op de steunschijf aangebracht. Daardoor worden zij vast ingebon¬den en bieden in combinatie met de slanke vorm een extreem grote spaanru¬imte, waardoor het verspaningsproces nogmaals efficiënter wordt. “Ook de structurele opbouw van de driehoeken is speciaal aangepast”, licht Heimann toe. “De zeer kleine kristallen binnen de driehoek bieden een optimaal slijpgedrag. Er staan steeds zeer scherpe sneden ter beschikking maar alleen een noodzakelijk minimum van de slijpkorrel/driehoek breekt weg.”

Weinig energie nodig

“Tijdens het gebruik raken de slijpkorrelsnedes van de in vorm en grootte gelijke driehoeken van de Victograin-korrel met een optimale hoek het werkstuk”, beschrijft de productmanager het eigenlijke slijpproces. Daardoor heeft de separate slijpkorrel slechts weinig energie nodig om in het werkstuk te dringen.

Voor de grove verspaning met de haakse slijpmachine biedt Pferd drie verschillende gereedschapssoorten aan: de klassieke fiberschijf, het gepatenteerde snelspan- en koelsysteem Combiclick of de systemen CC-Grind-Solid of CC-Grind-Robust, als vervanging voor de afbraamschijf. Hier is er voor elke toepassing de geschikte oplossing. Voor kleinere, moeilijk toegankelijk bewerkingsplaatsen staan ook gereedschappen in de bekende Combidisc-serie ter beschikking. Inmiddels heeft Pferd ook lange en korte banden in de versie Victograin-Cool in het productassortiment opgenomen. En sinds eind 2022 dus ook de korrelgroftes 60 en 80.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Pferd levert Combiclick-systeem in kleinere verpakkingen

07-03 “Tot dusverre hebben wij onze oplossingen voor de oppervlaktebewerking en voor het doorslijpen steeds…

Verspanen

PFERD Victograin slijpt duurzaam én agressief

11-10 De Victograin-gereedschappen van PFERD stellen gebruikers in staat om een economisch verspaningsproces te realiseren…

Oppervlaktetechniek

Metaaltechniek verspreidt kennis over schuren, slijpen en polijsten

28-09 Op METAVAK zal Metaaltechniek weer de nodige nieuwe producten presenteren. “We speuren altijd de…

Verspanen

Allround stiftfrezen Pferd in kleine diameters

30-08 De Allround stiftfrezen kenmerken zich door een hoog verspanend vermogen en efficiency. Een uitgebreid…

Werkplaatstechniek

Ultrasnel doorslijpen

11-11 Pferd presenteert met Nitocut (New innovative technology of cutting) wereldwijd het eerste handdoorslijpsysteem voor…

Verbinden

Pferd showt innovatieve producten

13-11 Pferd-Rüggeberg toont op de Welding Week diverse innovatieve producten, zoals de High Speed Disc…

Oppervlaktetechniek

Veilig en economisch aluminium bewerken

07-11 Pferd biedt met de nieuwe Alumaster-generatie veilige en economische oplossingen voor de vaak complexe…

Oppervlaktetechniek

Stiftstenen, stiftfrezen of toch diamantslijpstiften?

12-10 Voor de bewerking van grijs lamellair en nodulair gietijzer bestaan gevestigde oplossingen. Diamantslijpstiften worden…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen