Pferd levert Combiclick-systeem in kleinere verpakkingen

Verbruikers vragen steeds vaker om kleinere verpakkingseenheden en functionele sets met op elkaar afgestemde componenten. Pferd volgt deze trend en biedt het  Combiclick-systeem vanaf heden in kleine verpakkingseenheden aan.

Pferd biedt het Combiclick-systeem vanaf heden in kleine verpakkingseenheden aan.

“Tot dusverre hebben wij onze oplossingen voor de oppervlaktebewerking en voor het doorslijpen steeds in voor de industrie geschikte verpakkingseenheden aangeboden. Maar wij zien een duidelijke trend naar kleinere verpakkingseenheden, die toenemend door eindverbruikers, zoals ambachtslieden of ambitieuze doe-het-zelvers gevraagd worden”, zegt Tim Sauermann, Key Accountmanager bij Pferd-gereedschappen.

Drie sets

“Op het gebied van Combiclick was er van het begin af aan de CC-set met gereedschappen voor de grove bewerking tot en met het spiegelpolijsten”, vervolgt Sauermann. “Deze set blijven wij nog steeds aanbieden. “Nieuw zijn drie sets, die wij ‘universeel’, ‘premium’ en ‘finish en polish’ noemen.”

De set Universal bevat korund-fiberschijven in de korrelgroftes 36, 60, 80 en 120. Deze zijn voornamelijk geschikt voor het universele gebruik op vele verschillende materialen. De Premium set biedt met zijn gereedschappen met keramische korrel in de serie Co-Cool in de korrelgroftes 36, 60, 80 en 120 oplossingen voor de bewerking van edelstaal (INOX) als ook harde non-ferro-metalen en hooghittebestendige, slecht warmtegeleidende materialen.

Voor de fijnbewerking zijn de gereedschappen in de set Finish en Polish geschikt. Daarin zijn Combiclick vlies- en viltschijven opgenomen. Elke set bevat bovendien een Combiclick-steunschijf met opname M14 voor het gebruik op gangbare, toerentalregelbare haakse slijpmachines. De drie sets zijn momenteel verkrijgbaar in diameter 125 mm.

Introductieassortiment

“Wij zien deze sets als een introductieassortiment”, aldus Sauermann. “Ze zijn thematisch afgestemd op de meest voorkomende toepassingsgebieden en bewerkingsopgaven. Alle bestanddelen kunnen aansluitend ook separaat nabesteld worden; of in de klassieke industrieverpakking of zelfs in de kleinere, voor in totaliteit kleinere behoefte en verbruik geschikte verpakkingseenheden tussen tien en twee stuks, elk naar artikel. Wij reageren daarmee op de versterkte vraag naar kleinere verpakkingseenheden bij eindverbruikers, die zijn benodigdheden via de online kanalen aanschaft.”

Combiclick-gereedschappen

Het gepatenteerde koel- en snelspansysteem Combiclick is geschikt voor het gebruik van fiberschijven, vlies- en viltgereedschappen. Het bestaat uit een speciaal ontwikkelde steunschijf en een stabiele houder op de rugzijde van het gereedschap. Daardoor worden krassen en contactcorrosie door vooruitstekende opspandelen effectief vermeden. Met de steunschijf kunnen Combiclick-gereedschappen op haakse slijpmachines gebruikt worden. De bijzondere geometrie van de koelspleten zorgt voor een hoge luchtdoorvoer, waardoor de thermische belasting van het slijpmiddel en het materiaal duidelijk gereduceerd wordt. Het snelspansysteem, de robuuste houder, de veilige vergrendeling van het gereedschap en het geïntegreerde koelsysteem veroorzaken volgens Pferd ten opzichte van traditionele gereedschappen een tot 30% lagere werkstuktemperatuur, een 25% hoger verspaningsrendement, 30% hogere standtijd en een betere benutting van het slijpmiddel.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Agressieve Victograin van Pferd uitgebreid

06-02 Victograin werd in 2018 voor het eerst gepresenteerd. “Destijds waren wij erg benieuwd naar…

Verspanen

PFERD Victograin slijpt duurzaam én agressief

11-10 De Victograin-gereedschappen van PFERD stellen gebruikers in staat om een economisch verspaningsproces te realiseren…

Verspanen

Allround stiftfrezen Pferd in kleine diameters

30-08 De Allround stiftfrezen kenmerken zich door een hoog verspanend vermogen en efficiency. Een uitgebreid…

Werkplaatstechniek

Ultrasnel doorslijpen

11-11 Pferd presenteert met Nitocut (New innovative technology of cutting) wereldwijd het eerste handdoorslijpsysteem voor…

Verbinden

Pferd showt innovatieve producten

13-11 Pferd-Rüggeberg toont op de Welding Week diverse innovatieve producten, zoals de High Speed Disc…

Oppervlaktetechniek

Veilig en economisch aluminium bewerken

07-11 Pferd biedt met de nieuwe Alumaster-generatie veilige en economische oplossingen voor de vaak complexe…

Oppervlaktetechniek

Stiftstenen, stiftfrezen of toch diamantslijpstiften?

12-10 Voor de bewerking van grijs lamellair en nodulair gietijzer bestaan gevestigde oplossingen. Diamantslijpstiften worden…

Oppervlaktetechniek

Pferd gereedschappen voor X-Lock wisselsysteem van Bosch

09-09 Pferd heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwe X-Lock wisselsysteem voor haakse slijpmachines…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema