Pferd showt innovatieve producten

Pferd-Rüggeberg toont op de Welding Week diverse innovatieve producten, zoals de High Speed Disc Alumaster, de hardmetalen stiftfrezen Allround en CC-Grind slijpschijven Victograin.

Met de nieuwe Alumaster-generatie biedt Pferd veilige en economische oplossingen aan voor de complexe bewerking van aluminium. Alumaster-gereedschappen bestaan uit speciaal ontwikkelde hardmetalen snijplaatjes, die op de High Speed Disc vastgezet worden. Bij de nieuwe HSD-R-rij zijn de snijsegmenten aan de radius van de High Speed Disc, dat wil zeggen aan de buitenste rand gemonteerd. Daardoor kan de HSD-R uitvoering aanvullend ook voor het uitfrezen van lasnaden of voor het omtrekfrezen gebruikt worden. Naast aluminiumlegeringen kunnen Alumaster-gereedschappen eveneens voor de bewerking van messing, koper of zink gebruikt worden. De Hicoat-snijplaatjes zijn geschikt voor de bewerking van veeleisende materialen, bijvoorbeeld hardere aluminiumlegeringen met hoog Si-aandeel, brons of vezelversterkte duroplasten (GFK en CFK). Alumaster-gereedschappen worden voornamelijk gebruikt in de scheeps- en jachtbouw, in de wagon-, silo- en tankbouw als ook in de voertuigindustrie.

Hardmetalen stiftfrezen Allround
Met de vertanding Allround heeft Pferd nieuwe stiftfrezen ontwikkeld. Ze zijn geschikt voor het veelzijdige gebruik op de meest gangbare materialen zoals staal en gietstaal, edelstaal (INOX), non-ferrometalen en gietijzer. Voordelen van deze vertanding zijn: hoger verspanend vermogen dan de stiftfrezen met traditionele kruisvertandingen; kosten- en tijdbesparing door een hoog afnamevermogen op de meest gangbare materialen; comfortabel werken door gereduceerde trillingen en minder lawaai.

Met de vertanding Allround heeft Pferd nieuwe stiftfrezen ontwikkeld. Ze zijn geschikt voor het veelzijdige gebruik op de meest gangbare materialen zoals staal en gietstaal, edelstaal (INOX), non-ferrometalen en gietijzer.

CC-Grind slijpschijven Victograin
Met de CC-Grind slijpschijven biedt Pferd een robuust en ergonomisch alternatief voor afbraamschijven. Deze zijn nu verkrijgbaar met de slijpkorrel Victograin. De Victograin-producten CC-Grind-Solid SGP en CC-Grind-Flex SGP combineren het best beschikbare slijpmiddel met de innovatieve gereedschapsconstructies van Pferd: hoge agressiviteit voor de snelste arbeidsvoortgang; hoewel de Victograin-gereedschappen slechts een slijpkorrellaag hebben, bieden zij een superieure standtijd – hoger dan afbraamschijven en vele lamellenschijven; ergonomischer dan een afbraamschijf: lawaai en trillingen worden tot 50% verminderd, stof tot 80%; de gelaagde opbouw van de glasvezelsteunschijf garandeert een even zo robuust en veilig gebruik als met een afbraamschijf; betere oppervlakken in vergelijking met afbraamschijven.

Pferd, hal 5, stand B080

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

16-11 De TMP Groep telt drie divisies. TMP Metaalprodukten is gespecialiseerd in het knippen, ponsnibbelen,…

Verspanen

PFERD Victograin slijpt duurzaam én agressief

11-10 De Victograin-gereedschappen van PFERD stellen gebruikers in staat om een economisch verspaningsproces te realiseren…

Verspanen

Allround stiftfrezen Pferd in kleine diameters

30-08 De Allround stiftfrezen kenmerken zich door een hoog verspanend vermogen en efficiency. Een uitgebreid…

Personeel en Opleiding

OOM prikkelt lassers

25-08 Met dit loopbaaninstrument wil OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking,…

Verbinden

Gebruiksvriendelijk TIG-lassen

16-08 Zo is de nieuwe besturing met het kleurendisplay van 7″ overzichtelijk en intuïtief te…

Verbinden

MetaalNieuws: Special Verbindingstechniek

11-06 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verbinden

EWM breidt XQ-serie voor MIG/MAG-lassen uit

18-02 De MIG/MAG-multiproces-lasapparaten Titan XQ puls, Phoenix XQ puls en Taurus XQ Synergic onderscheiden zich…

Plaatbewerking

Arendsen Plaatwerk wordt een geoliede machine

21-12 Arendsen Plaatwerk heeft gloednieuwe kantoren en een moderne presentatie/ontvangstruimte in gebruik genomen. Maar de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X