Pferd showt innovatieve producten

0

Pferd-Rüggeberg toont op de Welding Week diverse innovatieve producten, zoals de High Speed Disc Alumaster, de hardmetalen stiftfrezen Allround en CC-Grind slijpschijven Victograin.

Met de nieuwe Alumaster-generatie biedt Pferd veilige en economische oplossingen aan voor de complexe bewerking van aluminium. Alumaster-gereedschappen bestaan uit speciaal ontwikkelde hardmetalen snijplaatjes, die op de High Speed Disc vastgezet worden. Bij de nieuwe HSD-R-rij zijn de snijsegmenten aan de radius van de High Speed Disc, dat wil zeggen aan de buitenste rand gemonteerd. Daardoor kan de HSD-R uitvoering aanvullend ook voor het uitfrezen van lasnaden of voor het omtrekfrezen gebruikt worden. Naast aluminiumlegeringen kunnen Alumaster-gereedschappen eveneens voor de bewerking van messing, koper of zink gebruikt worden. De Hicoat-snijplaatjes zijn geschikt voor de bewerking van veeleisende materialen, bijvoorbeeld hardere aluminiumlegeringen met hoog Si-aandeel, brons of vezelversterkte duroplasten (GFK en CFK). Alumaster-gereedschappen worden voornamelijk gebruikt in de scheeps- en jachtbouw, in de wagon-, silo- en tankbouw als ook in de voertuigindustrie.

Hardmetalen stiftfrezen Allround
Met de vertanding Allround heeft Pferd nieuwe stiftfrezen ontwikkeld. Ze zijn geschikt voor het veelzijdige gebruik op de meest gangbare materialen zoals staal en gietstaal, edelstaal (INOX), non-ferrometalen en gietijzer. Voordelen van deze vertanding zijn: hoger verspanend vermogen dan de stiftfrezen met traditionele kruisvertandingen; kosten- en tijdbesparing door een hoog afnamevermogen op de meest gangbare materialen; comfortabel werken door gereduceerde trillingen en minder lawaai.

Met de vertanding Allround heeft Pferd nieuwe stiftfrezen ontwikkeld. Ze zijn geschikt voor het veelzijdige gebruik op de meest gangbare materialen zoals staal en gietstaal, edelstaal (INOX), non-ferrometalen en gietijzer.

CC-Grind slijpschijven Victograin
Met de CC-Grind slijpschijven biedt Pferd een robuust en ergonomisch alternatief voor afbraamschijven. Deze zijn nu verkrijgbaar met de slijpkorrel Victograin. De Victograin-producten CC-Grind-Solid SGP en CC-Grind-Flex SGP combineren het best beschikbare slijpmiddel met de innovatieve gereedschapsconstructies van Pferd: hoge agressiviteit voor de snelste arbeidsvoortgang; hoewel de Victograin-gereedschappen slechts een slijpkorrellaag hebben, bieden zij een superieure standtijd – hoger dan afbraamschijven en vele lamellenschijven; ergonomischer dan een afbraamschijf: lawaai en trillingen worden tot 50% verminderd, stof tot 80%; de gelaagde opbouw van de glasvezelsteunschijf garandeert een even zo robuust en veilig gebruik als met een afbraamschijf; betere oppervlakken in vergelijking met afbraamschijven.

Pferd, hal 5, stand B080