Pferd showt innovatieve producten

Pferd-Rüggeberg toont op de Welding Week diverse innovatieve producten, zoals de High Speed Disc Alumaster, de hardmetalen stiftfrezen Allround en CC-Grind slijpschijven Victograin.

Met de nieuwe Alumaster-generatie biedt Pferd veilige en economische oplossingen aan voor de complexe bewerking van aluminium. Alumaster-gereedschappen bestaan uit speciaal ontwikkelde hardmetalen snijplaatjes, die op de High Speed Disc vastgezet worden. Bij de nieuwe HSD-R-rij zijn de snijsegmenten aan de radius van de High Speed Disc, dat wil zeggen aan de buitenste rand gemonteerd. Daardoor kan de HSD-R uitvoering aanvullend ook voor het uitfrezen van lasnaden of voor het omtrekfrezen gebruikt worden. Naast aluminiumlegeringen kunnen Alumaster-gereedschappen eveneens voor de bewerking van messing, koper of zink gebruikt worden. De Hicoat-snijplaatjes zijn geschikt voor de bewerking van veeleisende materialen, bijvoorbeeld hardere aluminiumlegeringen met hoog Si-aandeel, brons of vezelversterkte duroplasten (GFK en CFK). Alumaster-gereedschappen worden voornamelijk gebruikt in de scheeps- en jachtbouw, in de wagon-, silo- en tankbouw als ook in de voertuigindustrie.

Hardmetalen stiftfrezen Allround
Met de vertanding Allround heeft Pferd nieuwe stiftfrezen ontwikkeld. Ze zijn geschikt voor het veelzijdige gebruik op de meest gangbare materialen zoals staal en gietstaal, edelstaal (INOX), non-ferrometalen en gietijzer. Voordelen van deze vertanding zijn: hoger verspanend vermogen dan de stiftfrezen met traditionele kruisvertandingen; kosten- en tijdbesparing door een hoog afnamevermogen op de meest gangbare materialen; comfortabel werken door gereduceerde trillingen en minder lawaai.

Met de vertanding Allround heeft Pferd nieuwe stiftfrezen ontwikkeld. Ze zijn geschikt voor het veelzijdige gebruik op de meest gangbare materialen zoals staal en gietstaal, edelstaal (INOX), non-ferrometalen en gietijzer.

CC-Grind slijpschijven Victograin
Met de CC-Grind slijpschijven biedt Pferd een robuust en ergonomisch alternatief voor afbraamschijven. Deze zijn nu verkrijgbaar met de slijpkorrel Victograin. De Victograin-producten CC-Grind-Solid SGP en CC-Grind-Flex SGP combineren het best beschikbare slijpmiddel met de innovatieve gereedschapsconstructies van Pferd: hoge agressiviteit voor de snelste arbeidsvoortgang; hoewel de Victograin-gereedschappen slechts een slijpkorrellaag hebben, bieden zij een superieure standtijd – hoger dan afbraamschijven en vele lamellenschijven; ergonomischer dan een afbraamschijf: lawaai en trillingen worden tot 50% verminderd, stof tot 80%; de gelaagde opbouw van de glasvezelsteunschijf garandeert een even zo robuust en veilig gebruik als met een afbraamschijf; betere oppervlakken in vergelijking met afbraamschijven.

Pferd, hal 5, stand B080

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Esab maakt lassen met optimale booginstellingen makkelijker

12-09 Beide apparaten maken het gemakkelijker om te lassen met geoptimaliseerde booginstellingen omdat ze geavanceerde…

Personeel en Opleiding

Europees goud voor lasser Bart Willems

11-09 Het 3-daagse Europees kampioenschap voor beroepsonderwijs is zaterdagavond afgesloten met een feestelijke ceremonie en…

Verbinden

Lassen zonder zorgen

06-09 Of het nu gaat om lasmachines, lastoortsen of lasdraad, handmatig lassen, robotlassen of volledige…

Oppervlaktetechniek

Lassen en slijpen zonder compromissen

30-08 Experts van 3M zullen op de beurs aanwezig zijn om de uitdagingen, waar de…

Automatisering

Beter lassen in scheepsbouw met KI

17-04 Betrouwbare en tegelijkertijd effectieve lasprocessen zijn van groot belang in de scheepsbouw. Geautomatiseerde processen…

Materialen

Dik duplexstaal snel en veilig verbinden met laser

12-04 Vanwege hun uitstekende mechanische eigenschappen en hoge corrosiebestendigheid worden duplexstaalsoorten veel gebruikt voor toepassingen…

Verbinden

Nederlands Kampioenschap Lassen bij SMEOT

13-03 Hier strijden studenten uit het hele land tegen elkaar om het eremetaal inclusief podiumplek.…

Toeleveren

Agressieve Victograin van Pferd uitgebreid

06-02 Victograin werd in 2018 voor het eerst gepresenteerd. “Destijds waren wij erg benieuwd naar…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?