Airborne versnelt groei dankzij kapitaalinjectie

Airborne International, producent van composieten (hoogwaardige vezelversterkte kunststoffen), heeft een kapitaalinjectie van 12 miljoen euro ontvangen om verdere groei te realiseren, onder meer in de lucht- en ruimtevaartsector. Het Haagse bedrijf wil investeren in nieuwe kostbare technologieën om composieten efficiënter te produceren.

Daarnaast ziet Airborne kansen voor uitbreiding van haar onderhoudsdiensten op vliegbasis Woensdrecht. Hans de Boer, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW, maakte de investering officieel bekend tijdens zijn werkbezoek aan de Digital Factory, het fieldlab van Airborne Composites Automation.

Het groeikapitaal is afkomstig van een consortium bestaande uit vier investeerders: InnovationQuarter, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Pangaea Ventures en HPE Growth Capital.

Hans de Boer (rechts), voorzitter VNO-NCW, maakte de investering officieel bekend tijdens zijn werkbezoek aan de Digital Factory, het fieldlab van Airborne Composites Automation. Links Arno van Mourik van Airborne.

Hans de Boer (rechts), voorzitter VNO-NCW, maakte de investering officieel bekend tijdens zijn werkbezoek aan de Digital Factory, het fieldlab van Airborne Composites Automation. Links Arno van Mourik van Airborne.

Airborne levert haar geavanceerde composiet oplossingen aan key-spelers in de sectoren Aerospace, Defensie en Maritieme Industrie. Als ‘preferred supplier’ ontwikkelt, engineert, kwalificeert, produceert en onderhoudt Airborne composiet producten voor gebruik onder de meest veeleisende omstandigheden.

In de sterk groeiende markt van composieten komt de nadruk steeds meer te liggen op verregaande industrialisering van de productie van composiet. Naast de ontwikkeling en productie van composiet componenten ontwikkelt, bouwt en implementeert Airborne automatiseringsoplossingen waarmee grootschalige en tegelijkertijd flexibele industriële productie mogelijk wordt tegen internationaal concurrerende prijsniveaus.

Automatisering en onderhoud
Oprichter en CEO Arno van Mourik stelt dat Airborne een deel van de kapitaalinjectie zal gebruiken om extra automatiseringsslagen te kunnen maken. “De vraag naar lichtgewicht, en onderhoudsvriendelijke oplossingen neemt snel toe. De grote uitdaging hierbij wordt nu affordability. Composieten moeten naar een echt industrieel niveau worden gebracht. Hiervoor zijn nog geen standaardoplossingen beschikbaar. Gespecialiseerde bedrijven zoals Airborne kunnen met steun van partijen als InnovationQuarter en BOM een wereldwijd leidende positie innemen bij deze ontwikkelingen.”

In Den Haag, waar het bedrijf zijn oorsprong heeft, ontwikkelt Airborne samen met Siemens en Kuka geautomatiseerde productielijnen voor composiet producten. Deze ‘digital factory’ is een voorbeeld van de Smart Industry Actieagenda: een zelfsturende fabriek waar mensen weliswaar de opdrachten geven, maar computers de informatie leveren op basis waarvan de productie moet draaien. In Woensdrecht is Airborne Services gevestigd. Daar vindt vooralsnog het onderhoud van rotorbladen van militaire helikopters plaats, maar ziet het bedrijf volop kansen om deze service uit te breiden naar de civiele luchtvaart, ook voor internationale klanten.

De investeerders zien Airborne International als een vooruitstrevend bedrijf, met een technologische voorsprong in robotische automatisering.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Precisiebeurs en Vakbeurs Kunststoffen geannuleerd

15-10 De Precisiebeurs en de Vakbeurs Kunststoffen gaan dit jaar niet door. Dit heeft organisator…

Bedrijf en Economie

Vakbeurs Kunststoffen verplaatst naar december

07-05 De vakbeurs Kunststoffen 2020 wordt verplaatst van september naar 2 en 3 december 2020.…

Bedrijf en Economie

Lichtgewicht materialen bieden kansen voor NL-Duitse samenwerking

17-05 Nieuwe – lichtere, sterkere en functionelere – grondstoffen zijn een cruciale technologie voor de…

Bedrijf en Economie

Superlicht scheepsdak

16-05 Vanaf de vestiging van VABO Composites in Emmeloord is in april een composiet canopy…

3D

3D-printproces voor vezelversterkte kunststof producten en prototypes

03-05 Het Zwolse bedrijf Fiberneering heeft een innovatief 3D-printproces voor vezelversterkte kunststof producten ontwikkeld. Met…

Bedrijf en Economie

Moulding Industries neemt Bema Kunststoffen over

19-04 Moulding Industries heeft opnieuw een strategische overname gedaan in de waardeketen van kunststoffabricaten. Nadat…

Materialen

Denk ook eens aan kunststof!

21-09 Kunststoffen, een evenement van Mikrocentrum, is inmiddels een begrip in de Benelux. En met…

Bedrijf en Economie

Composietcluster ontvangt miljoenensubsidie

04-04 Twaalf hightech composietbedrijven in Noord-Holland en zes kennisinstellingen hebben voor het project ‘Valorisatie Hightech…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X