Airspray-pistool

0

Het nieuwe, manuele Airspray-pistool GM 1030P van Wagner is niet alleen precies in gebruik maar ook veelzijdig. Mogelijkheden van een maximumdebiet van 9 mm, dit zorgt voor een flexibele verwerking van lage- tot hoogviskeuze materialen.

Afhankelijk van de toepassing kan een groot aantal luchtkappen en openingen worden gebruikt. Alle onderdelen die in contact komen met het coatingmateriaal zijn vervaardigd uit roestvrij staal. Anderzijds zorgen pakkingen die bestand zijn tegen oplosmiddelen ervoor dat het pistool kan worden gebruikt in combinatie met materialen op basis van water en oplosmiddelen. De GM 1030P kan voor een brede waaier aan toepassingen in verschillende industrieën worden gebruikt. Het is geschikt voor het aanbrengen van primers, vulstoffen, vernissen of beitsen. Je kunt er zowel metalen onderdelen als meubelstukken of kunststof-decoratie mee coaten.

In tegenstelling tot vergelijkbare modellen werd het nieuwe Airspray-pistool uitgerust met een tweedelige spuitmond bestaande uit een sproeikop en sproeikopmoer. Indien nodig, volstaat het om de sproeikop te vervangen wat goedkoper is dan de volledige spuitkop te vervangen en vermindert ook aanzienlijk de kosten van slijtageonderdelen. De verlaagde onderhoudskosten en de minimale stilstand van het pistool zijn ook te danken aan de lange levensduur van de naalden en het aangepaste concept van de naaldpakking. Dit concept omvat een verbeterde, resistente polyethyleen pakkingsring.