ALS-actie Machinefabriek Westerhof uitgesteld

0

De actie van Machinefabriek Westerhof om de Mont Ventoux te beklimmen en geld in te zamelen voor de strijd tegen de spierziekte ALS, is met een jaar uitgesteld.

Als team ‘Machinefabriek Westerhof stapt en trapt ALS de wereld uit’ zouden 23 medewerkers van de machinefabriek in Denekamp op 11 juni de Mont Ventoux bedwingen  in het kader van de Tour du ALS. Hiermee wilden ze hun collega Bennie Wassink van de werkvoorbereiding ondersteunen, bij wie ALS is vastgesteld. De beklimming van de Franse berg gaat dit jaar vanwege het coronavirus echter niet door. Gezien alle ontwikkelingen rondom het virus kwam deze mededeling van de organisatie niet als een verrassing voor team Westerhof. “Het kan ook gewoon niet anders”, zegt woordvoerster Diane Hampsink.

Teleurstelling is er natuurlijk wel. Via sponsorwerving en verschillende acties was al ruim 26.000 euro bijeengebracht. Andere acties om tot het streefbedrag van 35.000 euro te komen stonden nog op programma, waaronder activiteiten tijdens de open dag bij Machinefabriek Westerhof, maar ook die gaat niet door. Anderzijds is het team blij dat de Tour du ALS niet is geannuleerd maar uitgesteld.

“Alle donaties blijven staan, ons inschrijfgeld blijft automatisch geldig en op zondag 6 juni 2021 gaan we alsnog de berg op”, aldus Diane Hampsink. De voorbereidingen zijn op een laag pitje gezet en zullen te zijner tijd weer worden opgepakt. Donaties blijven ondertussen welkom op de teampagina van Machinefabriek Westerhof op de website van de Tour du ALS.