Geurtsen Groep neemt Machinefabriek Westerhof over

De Geurtsen Groep, eigenaar van onder meer Machinefabriek Geurtsen en Erick Personeelsdiensten in Deventer, heeft begin augustus Machinefabriek Westerhof in Denekamp overgenomen. De expertise, ervaring, faciliteiten en accounts van Westerhof sluiten uitstekend aan op de bedrijfsactiviteiten en toekomstvisie van Machinefabriek Geurtsen.

“Samen hebben we een nóg sterkere en bredere positie op de regionale, nationale en internationale markt voor engineering, gespecialiseerde machinebouw, turnkeyprojecten en technische services”, zegt Patrick Geurtsen, directeur van Machinefabriek Geurtsen.

Continuïteit
Machinefabriek Westerhof is een familiebedrijf met een lange historie, dat sinds de oprichting in 1964 uitgroeide tot een veelzijdige en moderne machinefabriek. Na het overlijden, vorig jaar december, van eigenaar Marcel Westerhof, bleek de Geurtsen Groep de meest geschikte overnamekandidaat om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Patrick Geurtsen geeft aan dat Westerhof volledig intact en operationeel blijft: “Het 55 man sterke personeel blijft in dienst van de organisatie. Ook op dezelfde locatie. Samen met de bijna 100 medewerkers bij Machinefabriek Geurtsen levert dat een brede organisatie op met veel kennis en ervaring, die we bij elkaar brengen om elkaar te versterken en samen nieuwe kansen te creëren.”

Samen beter en efficiënter
Door de intensieve samenwerking kunnen de zusterbedrijven samen nog beter inspringen op de ontwikkelingen in de markt. “De toegenomen flexibiliteit is momenteel een belangrijk voordeel in de markt. Met name door de economische crisis zijn de eisen die aan onze organisatie worden gesteld strenger en is de vraag naar snelheid en flexibiliteit aanzienlijk toegenomen. We hebben niet alleen een groter team aan snel inzetbare technische specialisten, maar ook een grotere productiecapaciteit. Daarmee kunnen we flexibeler plannen, efficiënter produceren en dus sneller leveren”, aldus Geurtsen.

Trots op Westerhof
Patrick Geurtsen is er trots op dat Machinefabrieken Geurtsen en Westerhof met de overname zusterbedrijven zijn geworden. “Westerhof is – net zoals wijzelf – een prachtig familiebedrijf dat met liefde en toewijding is uitgegroeid tot een moderne machinefabriek. Ook voor wat betreft bedrijfscultuur passen we uitstekend bij elkaar. Met elk onze eigen specialisaties en klanten vullen we elkaar uitstekend aan en daar zullen beide organisaties zeker van profiteren. Samen hebben we de productiecapaciteit, faciliteiten en technische experts in huis om klanten nóg beter en efficiënter van dienst te kunnen zijn. Optimaal voorbereid op de toekomst dus.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Team Machinefabriek Westerhof beklimt alsnog Mont Ventoux in strijd tegen spierziekte ALS

12-07 De actie zou eigenlijk vorig jaar, op 11 juni, al plaatsvinden. Maar vanwege het…

Verspanen

WIHA zet stap vooruit met Hartford 5-asser

08-07 WIHA Machinefabriek in Haaksbergen heeft geïnvesteerd in een Hartford 5A 65EF 5-assig bewerkingscentrum. De…

Bedrijf en Economie

ALS-actie Machinefabriek Westerhof uitgesteld

27-04 De actie van Machinefabriek Westerhof om de Mont Ventoux te beklimmen en geld in…

Verspanen

Machinefabriek Westerhof bindt strijd aan met ALS

09-12 De schok was groot bij de medewerkers van Machinefabriek Westerhof in Denekamp, toen hun…

Bedrijf en Economie

MetalNet neemt Machinefabriek Verhees over

20-08 MetalNet uit Valkenswaard neemt per 2 september de activiteiten van branche- en plaatsgenoot Machinefabriek…

Personeel

Lasser Brent Koekkoek (19) naar WorldSkills in Abu Dhabi

09-09 Van 14 t/m 19 oktober doen 28 Nederlandse mbo-talenten mee aan WorldSkills 2017 in…

Verspanen

Molendijk spant alles vlot en nauwkeurig op

02-05 Machinefabriek Molendijk in Kaatsheuvel maakt grote producten met een lengte van 2 à 2,5…

Automatisering

Snel, nauwkeurig en zonder fouten meten

21-02 Net als veel collega’s is Machinefabriek Westerhof in Denekamp overgestapt op een meer professionele meetoplossing.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X