Magistor vecht mee tegen ALS

In het verleden verraste ook Magistor haar relaties jaarlijks met een geschenk. Als dank voor het vertrouwen en de samenwerking en met de wens dat dit zou voortduren. In 2014 werd besloten die traditie om te zetten in een invulling die past bij hun gevoel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanaf dat jaar is elk jaar een goed doel uitgekozen, waar een gift van € 5.000 aan wordt gedoneerd. Na KiKa, Carelanka, Leergeld, Red een Kind en LUGA Care gaat de donatie dit jaar naar het vechten tegen ALS.

Dit jaar wordt de gift voor het eerst verdeeld. Een bedrag van € 4.500 gaat naar de overkoepelende Stichting ALS. Met het overige deel wordt het Tour du ALS team van Machinefabriek Westerhof in Denekamp gesponsord.

Tour du ALS team
In de laatste MetaalNieuws van het oude jaar werd uitgebreid aandacht besteed aan deze hartverwarmende actie van de medewerkers van deze machinefabriek. Nadat hun collega Bennie Wassink (63) hen vertelde dat bij hem de diagnose ALS was gesteld, zetten ze hun gevoel van machteloosheid om in krachtige actie. Een groot aantal collega’s beklimt op 11 juni aanstaande fietsend of (hard)lopend de Mont Ventoux. Om geld in te zamelen voor de strijd tegen de spierziekte ALS en ook om Bennie een hart onder de riem te steken. Als leverancier van Machinefabriek Westerhof hoorde Magistor over de ALS diagnose bij Bennie Wassink en de actie van zijn collega’s. En dat precies in de periode dat ze bezig waren met de bestemming voor hun jaarlijkse kerstdonatie. Zonder enige aarzeling werd besloten om met de jaarlijkse gift mee te vechten tegen ALS. Direct na de jaarwisseling werd dan ook een cheque van € 500 door Alex Jonker (Magistor) overhandigd aan Bennie Wassink en Erik Johannink van Machinefabriek Westerhof. Een mooie stap op weg naar hun doelstelling van 35.000 euro. Wil jij ‘Machinefabriek Westerhof stapt en trapt ALS de wereld uit’ ook steunen? Hier vind je alle info en mogelijkheden.

Wat is ALS?
Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen van uit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat één voor één de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf zoals bewegen, praten, eten en drinken. Meestal overlijdt iemand met ALS omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden. In Nederland lijden ongeveer 1500 mensen aan ALS. Jaarlijks komen daar 500 patiënten bij maar overlijden er ook weer 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Over de oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend en er bestaat nog geen geneesmiddel. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste klachten– is er dus nog niet.

Wetenschappelijk onderzoek
Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te kunnen vinden. Omdat we nog maar zo weinig weten over het ontstaan wordt in onderzoek echt alles meegenomen: omgevingsfactoren, de rol van voeding tot aan het DNA. Dit is een dure aangelegenheid zonder structurele hulp of subsidies vanuit de overheid en daarom is Stichting ALS Nederland zo belangrijk. Zij maakt samen met het ALS Centrum onderzoek mogelijk. De stichting financiert het grootste gedeelte van dit onderzoek uit donaties en giften, terwijl Prof. Dr. Leonard van den Berg en zijn team zich buigen over het mysterie van het ontstaan van ALS. Want als dat duidelijk is, kan er veel gerichter worden gewerkt aan het ontwikkelen van een medicijn of therapie. Daarnaast richt de stichting zich op de kwaliteit van leven en zorg van ALS-patiënten en hun familieleden. Want als je zenuwcellen in je hersenen en ruggenmerg afsterven, kun je steeds minder zelf. Dit vraagt veel zorg. Familie en vrienden kunnen misschien niet alle zorg geven. Ook voor hen is het zwaar.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Verspanen

Kerstdonatie van Magistor naar YoChild-Africa Nederland

29-12 In het verleden verraste Magistor haar relaties jaarlijks rond kerst met een passend en…

Verspanen

Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

23-12 Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist…

Verspanen

Magistor breidt organisatie verder uit

15-10 De organisatie van Magistor, de straal- en verspaningsspecialist uit Rijssen, is sinds 12 oktober…

Verspanen

Kwaliteitsmerken staan centraal in video’s Magistor

25-05 In twee korte video’s van een minuut presenteert Magistor zowel haar actuele assortiment in…

Bedrijf en Economie

ALS-actie Machinefabriek Westerhof uitgesteld

27-04 De actie van Machinefabriek Westerhof om de Mont Ventoux te beklimmen en geld in…

Verspanen

Nieuwe coating maakt Nachi boor extreem glad

11-03 Magistor presenteert een nieuwe boor van de Japanse fabrikant Nachi. Wat onmiddellijk opvalt aan…

Verspanen

Veelzijdige opties diepere steekbewerkingen

12-02 Dormer Pramet heeft zijn assortiment afsteek- en insteekbewerkingen met diverse belangrijke gereedschappen uitgebreid. Dit…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X