Magistor vecht mee tegen ALS

In het verleden verraste ook Magistor haar relaties jaarlijks met een geschenk. Als dank voor het vertrouwen en de samenwerking en met de wens dat dit zou voortduren. In 2014 werd besloten die traditie om te zetten in een invulling die past bij hun gevoel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanaf dat jaar is elk jaar een goed doel uitgekozen, waar een gift van € 5.000 aan wordt gedoneerd. Na KiKa, Carelanka, Leergeld, Red een Kind en LUGA Care gaat de donatie dit jaar naar het vechten tegen ALS.

Dit jaar wordt de gift voor het eerst verdeeld. Een bedrag van € 4.500 gaat naar de overkoepelende Stichting ALS. Met het overige deel wordt het Tour du ALS team van Machinefabriek Westerhof in Denekamp gesponsord.

Tour du ALS team
In de laatste MetaalNieuws van het oude jaar werd uitgebreid aandacht besteed aan deze hartverwarmende actie van de medewerkers van deze machinefabriek. Nadat hun collega Bennie Wassink (63) hen vertelde dat bij hem de diagnose ALS was gesteld, zetten ze hun gevoel van machteloosheid om in krachtige actie. Een groot aantal collega’s beklimt op 11 juni aanstaande fietsend of (hard)lopend de Mont Ventoux. Om geld in te zamelen voor de strijd tegen de spierziekte ALS en ook om Bennie een hart onder de riem te steken. Als leverancier van Machinefabriek Westerhof hoorde Magistor over de ALS diagnose bij Bennie Wassink en de actie van zijn collega’s. En dat precies in de periode dat ze bezig waren met de bestemming voor hun jaarlijkse kerstdonatie. Zonder enige aarzeling werd besloten om met de jaarlijkse gift mee te vechten tegen ALS. Direct na de jaarwisseling werd dan ook een cheque van € 500 door Alex Jonker (Magistor) overhandigd aan Bennie Wassink en Erik Johannink van Machinefabriek Westerhof. Een mooie stap op weg naar hun doelstelling van 35.000 euro. Wil jij ‘Machinefabriek Westerhof stapt en trapt ALS de wereld uit’ ook steunen? Hier vind je alle info en mogelijkheden.

Wat is ALS?
Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen van uit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat één voor één de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf zoals bewegen, praten, eten en drinken. Meestal overlijdt iemand met ALS omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden. In Nederland lijden ongeveer 1500 mensen aan ALS. Jaarlijks komen daar 500 patiënten bij maar overlijden er ook weer 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Over de oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend en er bestaat nog geen geneesmiddel. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste klachten– is er dus nog niet.

Wetenschappelijk onderzoek
Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te kunnen vinden. Omdat we nog maar zo weinig weten over het ontstaan wordt in onderzoek echt alles meegenomen: omgevingsfactoren, de rol van voeding tot aan het DNA. Dit is een dure aangelegenheid zonder structurele hulp of subsidies vanuit de overheid en daarom is Stichting ALS Nederland zo belangrijk. Zij maakt samen met het ALS Centrum onderzoek mogelijk. De stichting financiert het grootste gedeelte van dit onderzoek uit donaties en giften, terwijl Prof. Dr. Leonard van den Berg en zijn team zich buigen over het mysterie van het ontstaan van ALS. Want als dat duidelijk is, kan er veel gerichter worden gewerkt aan het ontwikkelen van een medicijn of therapie. Daarnaast richt de stichting zich op de kwaliteit van leven en zorg van ALS-patiënten en hun familieleden. Want als je zenuwcellen in je hersenen en ruggenmerg afsterven, kun je steeds minder zelf. Dit vraagt veel zorg. Familie en vrienden kunnen misschien niet alle zorg geven. Ook voor hen is het zwaar.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Magistor promoot samenwerking en procesoptimalisatie

05-03 Magistor levert een uitgebreid assortiment met verspanende gereedschappen en straalmiddelen van A-merken, zoals MA…

Bedrijf en Economie

ABN AMRO voorspelt consolidatie in enorm groeiende verspaningsmarkt

15-03 De op volle toeren draaiende Nederlandse metaalbewerkers met verspaning als hoofdactiviteit staan volgens ABN…

Plaatbewerking

Jawbreaker zaagt sneller én langer

17-08 Deze Jawbreaker is de nieuwste bandzaag van MK Morse. Hij wordt op de markt…

Verspanen

Draadsnijden met verdubbelde productiviteit

29-03 Vargus, ontwikkelaar en fabrikant van hoogwaardige precisie draadsnij-, groef-, draai- en ontbraamgereedschappen voor de…

Verspanen

Nieuwe aluminium frees MA Ford zorgt voor hoog verspaand volume

31-01 Aluminium werkstukken hebben vaak lastige kenmerken, zoals dunne wanden en nauwe inwendige hoeken. Ook…

Verspanen

Magistor professionaliseert met ICT

08-12 Het eerste zichtbare resultaat hiervan wordt een nieuwe website met een nieuwe webshop die…

Personeel en Opleiding

Team Machinefabriek Westerhof beklimt alsnog Mont Ventoux in strijd tegen spierziekte ALS

12-07 De actie zou eigenlijk vorig jaar, op 11 juni, al plaatsvinden. Maar vanwege het…

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV