Team Machinefabriek Westerhof beklimt alsnog Mont Ventoux in strijd tegen spierziekte ALS

De trainingen zijn weer opgepakt en de acties om het nog resterende deel van het streefbedrag van 35.000 euro bij elkaar te brengen eveneens. Een grote groep medewerkers van Machinefabriek Westerhof in Denekamp bereidt zich voor om op zaterdag 11 september de Mont Ventoux te gaan beklimmen. Ze zamelen met hun actie geld in voor de bestrijding van de spierziekte ALS.

Een groot deel van het team van Machinefabriek Westerhof nam deel aan de trainingsdag in het heuvelachtige gebied rond Bad Iburg om te wennen aan het klimmen.

De actie zou eigenlijk vorig jaar, op 11 juni, al plaatsvinden. Maar vanwege het coronavirus kon dat niet doorgaan. Voor de medewerkers van de Twentse machinefabriek stond het echter van meet af aan vast dat dit uitstel geen afstel zou betekenen. “We gaan met ons allen zeker die berg op”, was hun rotsvaste overtuiging.

In actie voor collega

Hun motivatie voor deze fysieke krachttoer was dan ook groot. Het plan hiervoor ontstond namelijk nadat bij hun collega Bennie Wassink van de afdeling calculatie en werkvoorbereiding ALS was vastgesteld. Om geld in te zamelen voor de strijd tegen deze spierziekte én om Bennie een hart onder de riem te steken, besloot een aantal van zijn collega’s daarom mee te gaan doen aan de Tour du ALS. Dit is een evenement waarbij honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de vooral uit de Tour de France zo bekende Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Op 11 september vindt dit evenement voor de negende keer plaats.

De medewerkers van Machinefabriek Westerhof hebben inmiddels nog een reden om hun actie door te zetten. Ook bij oud-werknemer Albert Leusman is ALS geconstateerd. Diverse leden van het team hebben nog met hem samengewerkt.

Geld inzamelen

In de aanloop naar de oorspronkelijke datum van de beklimming had het team al veel inspanningen gedaan om geld in te zamelen. Hiervoor waren allerlei (sponsor)acties uitgevoerd. Ook veel klanten, leveranciers en andere relaties van Machinefabriek Westerhof hadden al een bedrag gedoneerd. De teller stond al ruim boven de 27.000 euro. Nu er weer een concrete datum voor de beklimming is vastgesteld, zijn de financiële acties hervat. Op Wereld ALS Dag op 21 juni is er een bericht over de actie op social media gezet, wat weer diverse donaties heeft opgeleverd. De komende weken volgen nog enkele acties om het streefbedrag van 35.000 euro bijeen de brengen.

Trainen

En natuurlijk wordt er ondertussen flink getraind. De fietsers en wandelaars zijn kilometers aan het maken; individueel, in kleine groepjes en soms met bijna de volledige groep. Zo was er op de eerste zondag in juli een trainingsdag in het heuvelachtige gebied rond Bad Iburg, vlak over de Duitse grens, om te wennen aan het klimmen. “We leven er echt naar toe, het begint nu toch wel te kriebelen”, zegt Diane Hampsink, lid van het organisatiecomité.

Op donderdag 9 september vertrekt de groep (17 collega’s en 7 partners) naar de Mont Ventoux. Op vrijdag kunnen ze zich daar mentaal voorbereiden en dan wordt op zaterdag 11 september de berg beklommen. Allemaal hopen ze dat Bennie Wassink er dan bij zal zijn. Hij wil dat heel graag, maar zijn situatie is duidelijk verslechterd ten opzichte van ruim een jaar geleden. Bekeken wordt of hij met een wensambulance naar de Mont Ventoux kan worden vervoerd om de actie van zijn collega’s toch bij te wonen.

Donatie doen

Wie de actie financieel wil ondersteunen kan een donatie doen op de teampagina ‘Machinefabriek Westerhof stapt en trapt ALS de wereld uit’ op de website van de Tour du ALS.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

ALS-actie Machinefabriek Westerhof uitgesteld

27-04 De actie van Machinefabriek Westerhof om de Mont Ventoux te beklimmen en geld in…

Verspanen

Magistor vecht mee tegen ALS

08-01 In het verleden verraste ook Magistor haar relaties jaarlijks met een geschenk. Als dank…

Verspanen

Machinefabriek Westerhof bindt strijd aan met ALS

09-12 De schok was groot bij de medewerkers van Machinefabriek Westerhof in Denekamp, toen hun…

Verspanen

Hop Machines brengt grote bedfrezer naar Denekamp

09-07 Hop Machines heeft onlangs haar grootste machine ooit vervoerd. Een grote Correa Norma 45…

Personeel

Lasser Brent Koekkoek (19) naar WorldSkills in Abu Dhabi

09-09 Van 14 t/m 19 oktober doen 28 Nederlandse mbo-talenten mee aan WorldSkills 2017 in…

Automatisering

Snel, nauwkeurig en zonder fouten meten

21-02 Net als veel collega’s is Machinefabriek Westerhof in Denekamp overgestapt op een meer professionele meetoplossing.…

Featured

Geurtsen Groep neemt Machinefabriek Westerhof over

13-09 De Geurtsen Groep, eigenaar van onder meer Machinefabriek Geurtsen en Erick Personeelsdiensten in Deventer,…

Plaatbewerking

FDP-bijeenkomst ‘Slim construeren in plaatwerk’

28-04 De Federatie Metaalplaat (FDP) houdt op 11 mei de bijeenkomst ‘Slim construeren in plaatwerk’.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV