AM solutions van Rösler: oplossingen voor geautomatiseerd nabewerken

0

Rösler Benelux presenteert op RapidPro 2019 onder het merk AM solutions diverse oplossingen voor het geautomatiseerd nabewerken van additief geproduceerde componenten. Het betreft zowel technologieën voor metalen als voor kunststof geprinte onderdelen.

De oplossingen die AM solutions biedt voor het nabewerken van additief geproduceerde werkstukken zijn geautomatiseerd en manarm. Ze resulteren bovendien in voorspelbare oppervlakteruwheden. Het betreft nabewerkingstechnieken van verschillende partners, die worden geïntegreerd in eigen machines. Door hierbij het eigen ontwikkel- en competentiecentrum in te schakelen, worden zo voor klanten passende oplossingen ontwikkeld.

3D metaal geprinte onderdelen
Voor het 3D printen van metaal werkt Rösler onder andere samen met Hirtenberger Engineered Surfaces. Door Hirtisieren wordt het supportmateriaal van 3D metaal geprinte werkstukken automatisch verwijderd, evenals losse poederdeeltjes die nog aan het oppervlak vast zitten. Omdat het hierbij gaat om een elektrochemisch proces, is deze techniek geschikt voor complexe werkstukken en het nabewerken van inwendige structuren. In de tweede stap, in dezelfde machine, wordt het AM-werkstuk gepolijst volgens een vooraf ingestelde oppervlakteruwheid. Het proces is geschikt voor alle gangbare AM legeringen. Omdat meerdere werkstukken tegelijk behandeld kunnen worden en het proces volautomatisch verloopt, zijn doorlooptijden in vergelijking met andere bestaande processen korter.

Kunststof onderdelen
AM solutions biedt ook oplossingen voor het nabewerken van kunststof onderdelen. Behalve het verwijderen va supportstructuren en het glad maken van het oppervlak, kunnen 3D geprinte kunststof delen ook gekleurd worden.

Op RapidPro
Op RapidPro toont Rösler onder meer de oppervlaktefinish-oplossing S1. Deze machine is geschikt voor iedere taak betreffende het nabewerken van geprinte producten. De machine kan worden geïntegreerd in een geautomatiseerde lijn of gebruikt worden als standalone cel. In beide gevallen kan Rösler de machine aanpassen aan specifieke eisen van klanten. Een andere machine die wordt getoond, is de GPA DLyte100. DLyte realiseert een hoge kwaliteit afwerkingen voor bewerkte, gesinterde en gegoten onderdelen met spiegelgladde resultaten. De polijstactie bereikt elke hoek van het onderdeel en kan dus ook interne holtes bewerken die mechanisch niet bereikbaar zijn.

Rösler Benelux (AM solutions), standnr. 44