Rösler AM Solutions opent nieuw technologie- en testcentrum

AM Solutions – 3D post processing technology, onderdeel van Rösler Oberflächentechnik, heeft een nieuw technologie- en testcentrum geopend voor de ontwikkeling van processen en producten voor de nabewerking van 3D-geprinte onderdelen.

Het nieuwe centrum is uitgerust met state-of-the-art engineering software en verschillende 3D-printsystemen. De belangrijkste focus van het centrum ligt echter op de nabewerkingsafdeling, waar AM Solutions een scala aan machines kan demonstreren voor de nabewerking van 3D-geprinte componenten.

Verschillende soorten nabewerking

Met additive manufacturing is een snelle en flexibele productie van metalen of kunststof onderdelen met nauwkeurig gedefinieerde materiaaleigenschappen mogelijk. 3D-geprinte componenten hebben één ding gemeen: hun oppervlak vereist verschillende soorten nabewerkingen, die moeten voldoen aan de strengste specificaties. Deze eisen stellen een bijzondere uitdaging aan de nabewerking van 3D-geprinte componenten.

AM Solutions gaat deze uitdaging nu aan met het nieuwe, royaal uitgeruste technologie- en testcentrum in Untermerzbach (D). Het centrum heeft een totale oppervlakte van 400 vierkante meter. Hier kan de Rösler-divisie, gespecialiseerd in 3D-nabewerkingsoplossingen, de volledige procesketen van additive manufacturing demonstreren. Manuel Laux, hoofd van AM Solutions legt uit: “Het is ons doel om de best mogelijke procesoplossingen voor onze klanten te ontwikkelen. Om dit te kunnen doen, moeten we elk detail van het 3D-printproces volledig kunnen begrijpen en moeten we de verschillende fabricagestadia kunnen demonstreren.

Alleen met een dergelijke praktische aanpak kunnen we rekening houden met alle facetten van additive manufacturing.” Het centrum is niet alleen uitgerust met de nieuwste hard- en software voor engineering, 3D-print en nabewerking, maar ook zorgvuldige voorbereid op de eisen van additive manufacturing. Zo werden er optimale luchtinlaat- en ventilatiesystemen geïnstalleerd om de temperatuur en vochtigheidsgraad te controleren en te beheersen.

Alle technologie in huis

AM Solutions heeft het nieuwe centrum voorzien van de laatste hightech software en systemen. Voor engineering en topologie-optimalisatie wordt gebruik gemaakt van de NX CAD-software van Siemens. Een Atos 3D-scanner van GOM maakt een snelle en nauwkeurige optimalisatie van engineeringactiviteiten mogelijk. Tevens wordt de scanner gebruikt voor kwaliteitscontrole. De 3D-print afdelingen in het technologiecentrum zijn strikt gescheiden door materiaalcategorieën en de 3D-printers zijn in trillingsabsorberende ruimtes geplaatst. Metalen worden geprint met een EOS M 290-systeem, terwijl voor het maken van kunststof componenten een Polyjet-printer Objet 260 Connex 3 van Stratasys, een Multi Jet Fusion-printer HP Jet Fusion 3D 5200 en een FDM-printer beschikbaar zijn.

Uitgebreid portfolio nabewerkingsapparatuur

Om testproeven mogelijk te maken voor de ontwikkeling van optimale, geautomatiseerde nabewerkingsoplossingen en om de meest geschikte apparatuur te selecteren, heeft AM Solutions een eigen lijn voor nabewerkingsapparatuur geïnstalleerd in de vorm van de modellen S1, S2 en S3, evenals M1, M2 en M3. Bovendien is het testcentrum uitgerust met verschillende nabewerkingssystemen van de AM Solutions-partners Gpainnova en PostProcess Technologies. Deze omvatten een Gpainnova DLyte 100 en de eerste installatie ter wereld van een DLyte 10.000. Daarnaast zijn de Demi, Deci, Deci Duo en Rador van PostProcess Technologies beschikbaar voor testproeven.

Het uitgebreide portfolio maakt het nieuwe technologiecentrum een ​​ideale partner voor de efficiënte ontwikkeling en optimalisatie van klantspecifieke processen en producten voor de nabewerking van 3D-geprinte componenten. Dit omvat het uitpakken, het verwijderen van ondersteuningen, het scheiden van zowel los als gesinterd poeder van de werkstukken, maar ook algemene reiniging, het glad maken van oppervlakken, het aanbrengen van een radius op randen van een werkstuk en zelfs polijsten. “Het feit dat er veel vragen van klanten zijn ontvangen en er al talloze testproeven zijn uitgevoerd, bewijst dat het nieuwe technologie- en testcentrum van AM Solutions aan een dringende marktbehoefte voldoet”, aldus Laux.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Innovatieve procesmedia tackelen diverse uitdagingen

14-02 De oppervlaktebewerkingstechnologie van Rösler kan alle soorten bewerkingen aan, variërend van eenvoudig ontbramen/kantafronden en…

3D

Rösler breidt service uit met het merk AM Solutions

10-10 De dienstverlening op het vlak van 3D metaalprinten wordt door Rösler verder uitgebreid. Met…

3D

AM solutions van Rösler: oplossingen voor geautomatiseerd nabewerken

11-03 Rösler Benelux presenteert op RapidPro 2019 onder het merk AM solutions diverse oplossingen voor…

Featured

Natstraalcabine geeft Metalfinish Group nieuwe mogelijkheden

26-09 De techniek is nog relatief nieuw, maar in korte tijd heeft natstralen aan populariteit…

3D

Rapidfinish brengt kwaliteit van 3D geprinte eindproducten dichter bij elkaar

17-04 Voor Rösler stond de deelname aan de TechniShow vooral in het teken van de…

Oppervlaktetechniek

Extreem glad oppervlak voor 3D geprinte schedelimplantaten

25-09 De medische en tandheelkundige afdeling van Renishaw heeft met behulp van machinetechnologie van Rösler…

Oppervlaktetechniek

Supergladde tandwielen voor elektrische raceauto

06-06 Rösler Benelux heeft samen met University Racing Eindhoven een video gemaakt van de productie…

Oppervlaktetechniek

Rösler laat zich uitdagen

29-05 ‘Daag ons uit’. Dat was de oproep van Rösler Benelux in Oss aan de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X