AMB wordt ontmoetingspunt voor startende ondernemers

Het afnemend aantal nieuwkomers in de metaalsector en het algemene tekort aan geschoolde arbeidskrachten zijn dringende problemen in de metaalverwerkende industrie. Om dit probleem te helpen tegengaan, zal AMB – die dit jaar van 13 tot 17 september in Stuttgart plaatsvindt – de nadruk leggen op de diverse carrièremogelijkheden in deze bedrijfstak.

AMB Stuttgart 2022 wil de dialoog tussen toekomstige en huidige metaalbewerkers bevorderen.

“Wij staan altijd in contact met onze AMB-exposanten en zullen als Messe Stuttgart ons steentje bijdragen aan de aanpak van het tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Daarom willen we dat AMB 2022 niet alleen een marktplaats is voor innovaties en producten, maar ook voor nieuw metaalbewerkingstalent. Onze locatie verbindt ons nauw met een economisch sterke regio en wij willen hiervan profiteren om schoolverlaters en afgestudeerden uitgebreid te informeren over een toekomst in de metaalbewerking”, zegt Roland Bleinroth, voorzitter van Messe Stuttgart. De vakbeurs zal opnieuw een hub zijn voor ervaren professionals – maar zal ook opkomend talent en start-ups een platform bieden voor verdere opleiding en netwerking.

Start-ups een voorsprong geven

Om uit te breiden naar nieuwe gebieden, zijn grote namen in de machinebouw al vaak samenwerkingen aangegaan met start-ups. Trumpf, DMG Mori en Siemens staan allemaal model voor deze aanpak. Ook gereedschapsslijpspecialist Vollmer is recent zo’n traject aangegaan. Op 1 juli 2022 werd de Vollmer Groep uit Biberach meerderheidsaandeelhouder in ultraTEC innovation. Sinds 2019 produceert de onderneming ultrasone afbraamsystemen. Het doel van deze Zwabische alliantie is om innovatie en efficiëntie in de metaalverwerkende industrie te bevorderen. Een ander hoogtepunt van de AMB dit jaar is de groepsstand ” Young innovative companies”, gefinancierd door het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en Klimaatactie (BMWK), waar onder andere ultraTEC innovation zich zal presenteren. Ook is er de AMB Start-up Area, waar tien start-ups uit de opspantechniek zich gedurende twee dagen zullen presenteren.

Het VDMA Technology Forum, dat dit jaar zijn debuut maakt, is een andere springplank voor nieuwe start-ups op AMB. Met de steun van de VDMA Start-up Machine kunnen aspirant-ondernemers het forum gebruiken om hun potentieel voor de metaalverwerkende industrie te demonstreren met inspirerende pitches en presentaties. Deelnemers presenteren hun innovatieve oplossingen op het VDMA Technology Forum in Halle 1 van 13 tot 16 september. Op het programma staan boeiende presentaties op het gebied van verspaning, opspantechnologie, meet- en testtechniek, digitalisering en onderzoek.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

AMB maakt inspirerende comeback

19-09 De beursorganisatie spreekt van een vrolijk en inspirerend evenement. De 1238 exposanten van over…

Bedrijf en Economie

AMB in Stuttgart voortvarend van start

14-09 Het team van MetaalNieuws en VerspaningsNieuws is uiteraard van de partij en zal in…

Verspanen

Nicolás Correa presenteert gepatenteerde kotterkop op AMB

12-09 Dankzij het automatische kopwisselsysteem is de Magna binnen korte tijd te voorzien van een…

Verspanen

Mazak toont zes machines live onder spaan

07-09 Één van de machines onder spaan is een nieuw twee-assig draaicentrum dat is ontwikkeld…

Verspanen

Ceratizit introduceert ‘groen’ hardmetaal

07-09 Een universeel gereedschap voor voorbewerken, afwerken, contourdraaien, facing en longitudinale draaiïng? Met High Dynamic…

Verspanen

DN Solutions neemt negen machines mee naar AMB

07-09 DN Solutions geeft aan dat een beurs essentieel is om nieuwe technologie te ontdekken.…

Verspanen

Index op AMB: meer dan draaien

07-09 Met de nieuwe generatie van het ‘compacte’ Index G220 draaifreescentrum en het Traub TNX220…

Verspanen

Wereldprimeur DMG Mori belaadt 2 bewerkingscentra

07-09 Met de integratie van hardware en software stemt DMG Mori consequent het gehele productportfolio…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X