Assink & Schipholt breidt machinepark uit met buislaser

Assink & Schipholt heeft geïnvesteerd in een buislaser. Het is een TruLaser Tube 3000 van Trumpf, die veelzijdige bewerking van buizen en profielen mogelijk maakt. Door de aanschaf van deze machine wordt de Hengelose toeleverancier nog meer een totaalleverancier voor haar klanten.

De TruLaser Tube 3000 van Assink & Schipholt maakt veelzijdige bewerking van buizen en profielen mogelijk. De laser snijdt met hoge snelheid staal, RVS, aluminium en bonte metalen zoals koper en messing.

Van oudsher is Assink & Schipholt vooral goed in dun RVS plaatwerk. Uitdagend precisie plaatwerk dat gesneden, gekant en gelast moet worden, is een kolfje naar de hand van de medewerkers. Daarnaast houden ze zich ook bezig met constructie- en machinebouw activiteiten om de klanten veel meer te ontzorgen. Assink & Schipholt is actief voor klanten in uiteenlopende sectoren en vakgebieden, waaronder de verpakkings- en voedingsindustrie, elektrotechnische industrie, offshore, Rijkswaterstaat, machinebouw, meet – en regeltechniek en vele andere sectoren.

Buislaser hoog op verlanglijstje

Sinds de verhuizing in de zomer van 2022 naar een nieuwe huisvesting met bijna drie keer zoveel ruimte als in de oude situatie, zijn er volop mogelijkheden om deze activiteiten uit te bouwen. De aanschaf van een buislaser stond daarbij hoog op verlanglijstje. Want Assink & Schipholt maakt veel constructies voor klanten waarin kokerprofielen of buizen verwerkt zitten. Tot dusverre moest de productie daarvan altijd uitbesteed worden. Om de levertijden en kwaliteit goed te kunnen waarborgen is het goed om minder afhankelijk te zijn van derden en dit in eigen huis te kunnen maken. Daarnaast is de buislaser een goede aanvulling op de eigen dienstverlening.

Kwaliteit en precisie

Na zorgvuldig onderzoek is gekozen voor een buislaser van Trumpf. Deze staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en precisie bij het snijden van buizen. Dit is essentieel voor de productieprocessen van Assink & Schipholt om hoogwaardige eindproducten te garanderen en de klanten te voorzien van de beste kwaliteit voor een zo eerlijk mogelijke prijs.

De TruLaser Tube 3000 dekt een breed spectrum af. De laser snijdt met hoge snelheid staal, RVS, aluminium en bonte metalen zoals koper en messing. De machine bewerkt buizen met een diameter tot 152 mm en profielen met een buiten omtrek tot 170 mm met een gewicht van maximaal 18,5 kilo per meter en materiaaldiktes tot 8 mm. De zelfcentrerende spantechniek, die de buis tijdens het proces fixeert en positioneert, stelt zich automatisch in op de afmetingen van de buizen, zonder dat de operator haar moet instellen. Ook andere instellingen voert de machine  zelfstandig uit. De geringe instellingsinspanning en de hoge automatiseringsgraad maken de bediening eenvoudiger en zorgen ervoor dat de TruLaser Tube 3000 zelfs bij kleine seriegroottes economisch opereert.

Lassers (tig)/bankwerkers

De investering in de buislaser is voor Assink & Schipholt een belangrijke stap in de ontwikkeling van de activiteiten. En het is zeker niet de laatste. Er is volop ruimte om verder te groeien. Zo biedt de moderne huisvesting biedt alle ruimte voor aantrekkelijke extra werkplekken voor lassers. Lassers (tig)/bankwerkers die hiervoor belangstelling hebben, zijn dan ook van harte welkom om zich te melden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi showt Accurl buislaser met bundelbelading op Tube

09-04 Dat deelname aan Tube, waar altijd veel Nederlandse en Belgische bezoekers op afkomen, de…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

Plaatbewerking

Adlas steeds completer door gerichte investeringen

24-04 Officieel is Adlas gecertificeerd volgens de norm EN1090-1 met productnorm EN1090-2 tot en met…

Plaatbewerking

Mogelijkheden buislasersnijtechniek nog steeds onvoldoende benut

17-04 Toch lopen toeleveranciers nog vaak aan tegen onwetendheid aan de kant van hun opdrachtgevers.…

Plaatbewerking

Eindeloos veel mogelijkheden met buislasersnijden

16-11 Naast dat buislasermachines in staat zijn om verschillende soorten metalen in diverse diktes in…

Plaatbewerking

Efficiënter snijden uit 12 m buis en koker

14-10 Aan het woord zijn Anne Vervoordeldonk, verkoop binnendienst en inkoop, Dennis van den Heuvel…

Plaatbewerking

Er staat een gemotiveerd team in het nieuwe bedrijfspand van Assink & Schipholt

26-09 In de Twentse metaalindustrie is Assink & Schipholt een bekende naam. Het bedrijf vierde…

Plaatbewerking

Mazak showt buislaser voor kleine diameters op Tube

13-06 Deze FT-150 Fiber is verkrijgbaar in vier verschillende opties, elk met een 3 kW…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV