AWL en Van Raam in de race voor Koning Willem I prijs

Machinebouwer AWL en producent van aangepaste fietsen Van Raam zijn in de race voor de Koning Willem I prijs. AWL is finalist in de categorie Grootbedrijf, Van Raam in de categorie MKB. Op 25 november worden de winnaars bekend gemaakt.

De Koning Willem I Prijs is een ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. Het vormt de bekroning op goed ondernemerschap. Ondernemingen die durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking voor deze onderscheiding. De jury bestaat uit kopstukken uit het Nederlands bedrijfsleven en koningin Máxima.

AWL en Van Raam ontvangen het bericht van de Koning Willem I Stichting dat ze zijn doorgedrongen tot de finale voor de prijs.

AWL en Van Raam ontvangen het bericht van de Koning Willem I Stichting dat ze zijn doorgedrongen tot de finale voor de prijs.

AWL in Harderwijk neemt het in de categorie Grootbedrijf op tegen de mede-finalisten CSU en Dura Vermeer.  De jury is zeer te spreken over AWL: “Duurzaamheid staat bij AWL centraal wat betreft het milieu en alle betrokkenen van het bedrijf. AWL is een hightech machinebouwer voor de automatiseringsindustrie met een oog voor innovatie. Zo is AWL met recht een koploper te noemen op het gebied van digitalisering en unieke concepten binnen de branche.”

Brand van ‘t Hof, CEO van AWL, is blij met de finaleplaats: “Deze prijs staat voor daadkracht, innovatie en durf. Als ik kijk wat wij de afgelopen jaren gedaan hebben, hoe we als bedrijf technologisch gegroeid zijn en hoe ons business model is geïnnoveerd, dan hebben wij dit zeker laten zien. We hebben de groei doorgemaakt van puntlassen en robottechnologie, naar automatisering en producthandling. Ook op het gebied van mensen innoveren wij: opleiden, scholen en samenwerken met het onderwijs.”

Van Raam in Varsseveld is samen met Anthura en Von Gahlen finalist in de categorie MKB. “Door het produceren van unieke, aangepaste fietsen geeft Van Raam beweging terug aan degenen die dat zijn verloren”, motiveert de jury de nominatie. “Het bedrijf is onderscheidend op gebieden als duurzaamheid, innovatie, en HRM-beleid. Persoonlijke verhalen, bijzondere binding met de medewerkers en bovendien oog voor zorg staan voorop bij Van Raam.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Basismetaal onder druk, perspectief metaalproducten en machinebouw minder slecht

14-11 Met name de basismetaalindustrie staat onder druk. Andere industriële branches, zoals de metaalproductenindustrie, de…

Toeleveren

VMT Groep is nu VMT Companies

13-09 De naamswijziging onderstreept dat de focus van het bedrijf verschuift van plaatwerkleverancier naar machinebouwpartner.…

Toeleveren

Netwerk- en kennisevent D2M biedt alles voor het nieuwe maken

12-09 D2M is de nieuwe naam van de beurzen Prototyping en MNE. In 2020 besloten…

Toeleveren

Wat zijn (worden) de regels voor machinebouw voor de food?

07-09 De overheid zegt duidelijk dat een producent verantwoordelijk is voor de veiligheid van zijn…

Bedrijf en Economie

Duitse orderportefeuille voor gereedschapsmachines blijft op hoog niveau

01-06 “De bestellingen voor onze branche bleven in het eerste kwartaal van dit jaar binnenstromen”,…

Bedrijf en Economie

Machine-industrie in Nederland blijft groeien

06-04 Hierdoor is de machine-industrie nagenoeg even groot geworden als de twee traditioneel grootste onderdelen…

Toeleveren

Technohub Ketenintegratie wil echte doorbraak realiseren

23-03 “We willen een echte doorbraak creëren, waarbij bedrijven in de keten lange termijn relaties…

Toeleveren

Marel creëert toekomstbestendige werkomgeving

17-11 Nog niet zo lang geleden, in 2018, voltooide Marel een nieuwe kantoorvleugel, een vernieuwd…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV