Baas rondt verbouwing af

0

Metaalbedrijf Baas in Almelo heeft een ingrijpende verbouwing afgerond. Er is 1500 vierkante meter productieruimte bijgekomen, de logistiek is sterk verbeterd en de productiecapaciteit is opgevoerd, vooral door de investering in een derde lasersnijmachine en een uitbreiding van het platenmagazijn.

“We zien in de markt een groeiende behoefte aan productiecapaciteit en moeten voldoen aan steeds kortere levertijden. Daarvoor was deze operatie noodzakelijk”, zegt directeur Leonard Baas. “Alles is nu anders ingericht, zodat onze producten nog sneller door de organisatie gaan.”

Metaalbedrijf Baas is toeleverancier van klantspecifieke halffabricaten en producten voor onder andere de machine-, apparatenbouw, de agrarische sector en de voedingsmiddelenindustrie. Voorheen opereerde de plaatwerkspecialist eigenlijk vanuit twee naast elkaar gelegen bedrijfspanden. Door de open ruimte tussen beide panden te overkappen is daar nu één geheel van gemaakt. Bovendien is er aan de achterzijde een stuk bij gebouwd. De voorzijde van het grootste pand heeft een compleet andere voorgevel gekregen en het oude kantoorgedeelte is daar afgebroken om ruimte te maken voor een gastank. De entree, de receptie en de kantoren van de bedrijfsleiding zijn hierdoor verhuisd naar het andere gedeelte. Voor de medewerkers is een nieuwe kantine en een nieuwe wasruimte aangelegd en de werkruimte van de werkvoorbereiding is gemoderniseerd.
Belangrijk is vooral de investering in extra snijcapaciteit. Baas heeft een nieuwe Trumpf fiberlaser (6 kW vermogen) geïnstalleerd en het Stopa magazijn is verlengd waardoor nu in totaal 600 opslagplaatsen ter beschikking staan. Daarbij is de logistiek sterk verbeterd. Leonard Baas: “De expeditie zit nu veel dichter bij de lasers. Het snijwerk kan daardoor direct weg. We hebben nu veel minder heftruckbewegingen.”
Voorlopig is de verbouwing even klaar, maar Baas heeft nog meer plannen om de logistiek verder te optimaliseren. ”Het opvoeren van de efficiency van het complete productieproces is een voortdurend proces.”

Baas Metaal