BASF koopt Chemetall

0
2984

Chemieconcern BASF neemt voor 3,2 miljard euro Chemetall over, een mondiaal opererende aanbieder van technologie en innovatie voor de behandeling van metaaloppervlakken.

Chemetall, hoofzetel in Frankfurt, beschikt over 21 productielocaties in meer dan 20 landen, 10 R&D centra en diverse verkoopkantoren, waaronder een Nederlandse vestiging in Oss. De omzet bedroeg in 2015 845 miljoen dollar.

Chemetall ontwikkelt en produceert technologie- en systeemoplossingen op maat voor de oppervlaktetechniek. De producten van het bedrijf beschermen metalen tegen corrosie en maken het vervormen en bewerken van metalen makkelijker. Ze bereiden de oppervlakken optimaal voor op het lakproces om een goede hechting van lakken garanderen. Deze chemicaliën worden toegepast in veel branches en markten, vooral in de automobiel- en luchtvaartindustrie en de metaalverwerkende industrie.

De Nederlandse vestiging van Chemetall in Oss
De Nederlandse vestiging van Chemetall in Oss

De overname van Chemetall versterkt de positie van BASF als aanbiedeer van complete oppervlakte-oplossingen voor mondiale klanten. “Deze acquisitie past strategisch uitstekend in ons coating business en onderstreept ons doel om met innovatieve en oplossingsgerichte zaken dichterbij onze eindklanten te groeien”. aldus Wayne T. Smith, bestuurslid van BASF en verantwoordelijk voor het onderdeel coatings.

De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de autoriteiten en zal naar verwachting eind dit jaar afgerond worden.