Belgische vestiging 247TailorSteel feestelijk geopend

247TailorSteel heeft zijn nieuwste fabriek in Hooglede feestelijk geopend. De marktleider in Nederland opende hiermee zijn eerste Belgische vestiging.

V.l.n.r. burgemeester van Hooglede Frederik Demeyere, Burgemeester van Roeselare Kris Declercq, Plant Manager 247TailorSteel België Guy van Leeuwen en CEO van 247TailorSTeel Carl Berlo.

“Deze vestiging zorgt voor een optimale bereikbaarheid voor klanten in België en Noord-Frankrijk. We zijn dan ook uitermate blij dat we hiermee onze marktpositie kunnen versterken”, aldus Carl Berlo, CEO van 247TailorSteel.

Richting 250 nieuwe arbeidsplaatsen

Op 20 september 2022 werd de eerste symbolische schop in de Hoogleedse (bouw)grond gezet. Een jaar later, op 2 oktober 2023, ging de productie er van start. De eerste machines werden in gebruik genomen en een volledig nieuw team van ruim 60 personen werd ingewerkt. De fabriek telt momenteel 5 lasersnijmachines, 2 buislasers, 4 kantbanken en 2 machines voor randafwerking. Doel is om er op termijn 250 nieuwe arbeidsplaatsen te creëren.

De productiesite van 17.000 m2 is een ontwerp van architectenbureau Vandamme Vandeputte uit Roeselare. De kennis en ervaring uit de andere fabrieken werd gebruikt voor het ontwerpen van een productiesite waar efficiëntie centraal staat. Dat deze site anders is dan een traditionele fabriekshal, bewijzen de bomen (één voor elke machine) en de lichtrijke productiehal. Een aangename werkomgeving staat hier centraal.

Europese expansie

De bouw van deze vestiging past binnen een ambitieus groeiplan. Bedoeling is om elke klant binnen een straal van 200 km te kunnen bedienen. Met 185.000 m2 locatieoppervlakte, meer dan 45.000 klanten en zes vestigingen in drie landen (Nederland, Duitsland en België) is het bedrijf volgens Berlo goed op weg om Europees marktleider te worden: “We willen in Europa graag de toonaangevende fabrikant worden van metaalplaten, buizen en kantdelen op maat. Ons doel is om onze klanten een online bestelmogelijkheid te bieden die ze dag en nacht kunnen gebruiken.”

Online software Sophia en AI

De kracht achter 247TailorSteel ligt in Sophia. Deze online software is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar voor de klant. Met één druk op de knop, en binnen de minuut, wordt er overgegaan van werktekening over offerte naar bestelling. Die vervolgens binnen 48 uur of op het gewenste tijdstip wordt geleverd.
Opvallend is de grote impact van Sophia en diens AI op de werking van het bedrijf. Bij het drukken op de bestelknop worden er immers een heleboel ‘onzichtbare’ processen in werking gezet. Zaken als nesting, het aansturen van AVG’s tot hef-en tilarmen die het werk van operatoren verlichten.

Differentiatie op basis van kerncompetenties

Het aanbod van 247TailorSteel biedt een oplossing op de vraagstukken waar maakbedrijven sinds de opkomst van industrie 4.0. mee worden geconfronteerd. Outsourcing tussen engineering en assemblage zorgt ervoor dat klanten geen ruwe materialen zoals platen, buizen en profielen moeten aanschaffen. Ze worden verlost van voorraadbeheer. Zagen, boren, snijden en slijpen valt weg, waardoor ze zich kunnen concentreren op hun core business: assemblage en afwerking van het eindproduct. Grote investeringen worden vermeden en schaarse talenten als lassers kunnen optimaal worden ingezet. Uiteindelijk ligt de output hoger, waardoor groei binnen dezelfde capaciteit mogelijk is. Op lange termijn is deze differentiatie op basis van de kerncompetenties volgens 24TailorSteel essentieel voor maakbedrijven.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

247TailorSteel groots aanwezig op ESEF Maakindustrie

14-02 Investeren of uitbesteden? In veel bedrijven speelt deze belangrijke vraag; investeren we in eigen…

MetaalNieuws Extra IM

247TailorSteel heeft haar online software Sophia® vernieuwd

16-10 Op alle laptops en pc’s te gebruiken – Windows en Apple Waar het voor…

Plaatbewerking

247TailorSteel start productie in België

02-10 “Met de komst van de nieuwe fabriek in Hooglede versterken we onze positie in…

MetaalNieuws Extra IM

Ontmoet 247TailorSteel op de beurzen in het najaar van 2023

29-09 Nu de zomervakantie voorbij is, kunnen de pijlen gericht worden op de beurzen in…

MetaalNieuws Extra IM

Robotisering bij 247TailorSteel: toekomstige efficiëntie

06-09 Robotisering is een proces waarbij robots en geautomatiseerde systemen worden geïntegreerd in het productieproces…

MetaalNieuws Extra IM

Fiberlasers bij 247TailorSteel zorgen voor hoge snijsnelheden

23-08 CO2-vlakbedlasers en fiberlasers verschillen van elkaar op meerdere vlakken. Allereerst is de golflengte van…

Plaatbewerking

Opening nieuwe vestiging 247TailorSteel groots gevierd

14-06 In negen maand tijd is het bestaande logistieke pand aan de Rietschotten verbouwd tot…

Plaatbewerking

Digitale oplossingen domineren Cutting World

03-05 Cutting World richt zich op de gehele procesketen op het gebied van snijden. Onder…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV